tv

Ce să vezi la televizor în timpul pandemiei: Recomandările psihologilor

E normal să te uiți mai mult la televizor în perioada pandemiei. Și chiar este recomandat, spun specialiștii. Contează, însă, cât și ce anume urmărești.
Daca ai stat pe Netflix in timpul izolarii si ai urmarit toate episoadele din documentarul criminalistic „Tiger King”, sa stii ca nu esti singura. Peste 34 de milioane de oameni au vazut aceasta serie de sapte episoade de la lansarea, pe 20 martie. Este unul dintre cele mai de succes programe realizate de Netflix.

Dar oare de ce au atat succes documentarele si serialele de acest gen in timpul pandemiei? Insider a discutat cu psihoterapeuta Rachel Snyder si Faith M. Sproul, psiholog, pentru a afla cum ne petrecem timpul in perioada carantinei si ce efect are televizorul asupra sanatatii mentale.
De ce ne uitam atat de mult la TV?

„Din punct de vedere personal si profesional, cred ca motivul pentru care sfarsim pe canapea uitandu-ne la televizor cand vrem sa fim productivi tine de un mecanism care ne ajuta sa facem fata situatiei”, spune Snyder, psihoterapeuta din Michigan.
„Sa stai in fata televizorului este cel mai usor mod de a te deconecta de stres sau de lucrurile pe care nu vrei sa le faci. Asta fac multi oameni pentru a-si reveni dupa o zi luna sau un eveniment stresant”, adauga ea.

In plus, oamenii simt nevoia sa evadeze, spune Sproul, psiholog in Washington DC.

„Inainte, oamenii se uitau la TV ca sa evadeze din timpul petrecut muncind. Acum avem nevoie sa scapam de frica si anxietate pe care acest eveniment le provoaca”, spune Faith M. Sproul.

Dar daca vrem sa scapam de teama si de anxietate, atunci de ce ne uitam la programe precum „Tiger King” si „Outbreak”? „Multi dintre noi optam pentru filme care au ca tema apocalipsa, precum ‘Contagion’ sau ‘Outbreak’.
Nu sunt neaparat niste alegeri rele, pentru ca ne ofera o privire inspre cele mai rele scenarii cu un final definit comparativ cu incertitudinea pe care oamenii o traiesc acum”, raspunde Sproul. „Dar acestea le poate provoca si mai multa anxietate unora. E important sa devii mai constient despre cum te pot afecta televiziunea si filmele ca sa poti sa-ti ajustezi in consecinta optiunile”, arata ea. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod