7 idei pentru a-ți aminti că meriți tot ce e mai bun

De la animale de companie la flori și notițe colorate există multe variante pentru a realiza că meriți să fii iubită, să ai succes și să fii fericită. Descoperă cum să vezi mai repede acest lucru în fiecare zi.
În clipele stresante sau când te îngrijorezi te poți descuraja și nu mai ai încredere în forțele tale. În acele momente trebuie să știi că indiferent cât de complicate par lucrurile prin care treci cu siguranță meriți să fii apreciată și că fiecare efort contează, chiar dacă uneori nu obții exact rezultatele dorite. Există metode practice pentru a-ți menține o imagine de sine pozitivă, astfel încât să nu fii intimidată de provocările care apar sau de clipele în care nu ești sigură cum ar trebui să procedezi. În cele din urmă contează că faci tot ce poți și vei vedea că optimismul te ajută să ai o perspectivă pozitivă asupra ritmului zilnic al activității.

 
Iată care sunt principalele lucruri care îți amintesc că meriți tot ce este frumos:

 
1. O listă cu lucrurile pe care le-ai făcut

Nu mai face liste lungi cu lucrurile pe care nu le-ai făcut încă pentru că ai putea alimenta atacurile de panică. Mai bine întocmește o listă cu lucrurile pe care le-ai realizat recent.
Nu trebuie să fie numai lucruri foarte importante. Și plata facturilor contează sau treburile în casă ori faptul că ai avut grijă de animalele de companie. Îți va fi mai ușor să zâmbești când nu te concentrezi exclusiv pe ce nu ai făcut.

 
2. Ieși de pe Facebook

Dacă te uiți tot timpul la postări este posibil să ai o imagine negativă despre tine, mai ales dacă te compari constant cu tot ceea ce vezi. Dacă ți-e teamă că vei pierde noutățile dacă nu ești online, încearcă să ai aceeași prieteni de pe Facebook și în viața reală.

 
3. Uită de rușine sau vinovăție

Pentru a înțelege cu adevărat că meriți iubire, afecțiune și fericire nu mai trebuie să te gândești că ai eșuat. Chiar dacă nu ești exact acolo unde ai visat în adolescență, viața ta are o semnificație aparte pentru că este constituită pe baza relațiilor de prietenie și a fiecărui succes pe care l-ai avut în plan personal și profesional.
Dacă ai făcut greșeli fă tot ce poți acum pentru a le îndrepta și mergi mai departe. Nu te gândi constant la tot ce nu a mers bine de-a lungul timpului pentru că mereu ai o nouă șansă, începând chiar de mâine. 

 
4. Distanțează-te de prietenii și membrii familiei cu o influență toxică

Ai un prieten care te sună sau îți scrie de fiecare dată când are o problemă dar nu este niciodată disponibil când te supără ceva? Sau un membru al familiei care te critică tot timpul? Potrivit specialiștilor, cel mai mare impediment când vrei să ai o imagine de sine pozitivă este faptul că persoanele din jur îți repetă că nu meriți să fii apreciată. Nu trebuie neapărat să întrerupi legătura cu persoanele în cauză, dar trebuie să stabilești limite clare și să alegi persoanele cărora merită să te confesezi în momentele dificile.

 
5. Meditează cu gândul la cel mai fericit loc pentru tine

Care era locul în care mergeai cel mai des în copilărie? Indiferent dacă era colțul cu jucării din pluș, biblioteca, grădina sau vreun copac, acea amintire te va susține când simți că nu valorezi prea mult. Închide ochii și gândește-te la locul tău preferat, observând fiecare detaliu de la culoarea ierbii până la strălucirea soarelui.
Ia-ți energia din acest loc sigur și vei avea o stare de bine tot restul zilei.

 
6. Observă complimentele

Este mult prea ușor să-ți aduci aminte de critici și să treci cu vederea complimentele. Conștientizează momentele în care ți se face un compliment sau când cineva este atent cu tine. Nu căuta gesturi spectaculoase, ci apreciază lucrurile mărunte care arată respectul, sprijinul și aprecierea celorlalți.

 
7. Fă o baie cu spumant și uită-te la filmul tău preferat

Cel mai simplu mod în care poți avea grijă de tine amintindu-ți că ești o persoană valoroasă este o baie specială, cu lumânări parfumate, muzică în surdină și spumant. După aceea poți urmări filmul tău preferat pentru a completa atmosfera de relaxare și calm.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod