6 minciuni toxice care vor părea adevărate dacă vin din partea unei persoane manipulatoare

Învinovățirea constantă este o formă gravă a manipulării, iar setul de minciuni care se strecoară încet în cadrul fiecărei zile ar putea să ajungă să ți se pară real, eliminându-ți respectul de sine și sentimentul de fericire și mulțumire.
Este posibil să nu realizezi ce ți se întâmplă pentru că persoana care te manipulează va ști cum să prezinte multitudinea de minciuni la care apelează drept o parte obișnuită a realității. Când vei conștientiza ce a făcut este posibil să fie prea târziu sau unele consecințe să fie ireparabile.
Din acest motiv trebuie să fii precaută și să nu lași alte persoane să te țină ostatică la nivel emoțional. Nu te lăsa înșelată de aparențe și nici nu presupune automat că persoanele din apropierea ta au cele mai bune intenții. Viclenia și farmecul irezistibil fac parte din metodele utilizate pentru a crea o imagine pozitivă, care maschează minciunile și felul în care te induc în eroare.

 
Iată ce minciuni vor spune persoanele manipulatoare și pe care nu trebuie să le crezi:

 
1. „Ești norocoasă că ai pe cineva alături de tine pentru că nimeni nu te vrea”

Iată cum își țin persoanele manipulatoarele victimele sub presiune. Le fac să creadă că lucrurile nu au cum să evolueze mai bine pentru că nu merită altceva.
Te vor face să crezi că numai ele te pot salva și că fără ele ai da greș și ai fi mereu singură.

 
2. „Îți imaginezi totul”

Da, se vor juca mereu cu mintea ta pentru a te convinge că realitatea este diferită și că tu îți închipui tot ceea ce este negativ. Îți vor crea o iluzie și vei ajunge să te îndoiești de ceea ce-ți spune intuiția. Nici măcar nu vei crede ce ai văzut și ai auzit direct. Vor susține că ți-ai imaginat toate momentele în care au spart pahare sau ți-au trântit uși în față pentru a te speria. Învață să ai încredere în tine  din nou pentru că iluzia nu te va proteja de agravarea acestei situații dacă o lași să continue.

 
3. „Nu mă mir că nu ai prieteni, este foarte greu să țină cineva la tine”

Nimeni nu este mai greu de iubit sau de apreciat, dar unii oameni nu au foarte mulți prieteni pentru că nu își dau permisiunea să vorbească deschis despre sentimentele lor.
Persoanele manipulatoare vor porni de la acest lucru pentru a fabrica o imagine care te denigrează. Se vor transforma în adevărați eroi doar pentru că te suportă și acceptă să fii în preajma lor, în ciuda presupuselor defecte care te fac greu de tolerat.
Experții în manipulare vor duce lucrurile și mai departe convingându-i și pe ceilalți că ești o persoană foarte dificilă și greu de iubit.

 
4. „Tot ce nu merge bine este din vina ta”

Această afirmație poate deveni o problemă majoră dacă este repetată constant. La fel ca orice altă tactică va porni de la lucrurile minore, iar în cele din urmă persoana care te manipulează te va învinovăți de problemele pe care le are, dependențele sau obiceiurile ei nocive. Vei ajunge să te învinuiești de tot ceea ce li se întâmplă cunoscuților și să trăiești cu un sentiment constant de rușine și tristețe.

 
5. „Doar glumeam, iei totul prea în serios”

Cum poți să-i spui cuiva lucruri jignitoare sau care rănesc și să faci să pară că nu s-a întâmplat nimic? Susții că nu a fost decât o glumă. O persoană manipulatoare care procedează în acest fel te va face să crezi că ai exagerat și că nu a făcut comentarii toxice.
Vina revine asupra ta pentru că ești „prea sensibilă” și trebuie să înveți „să nu iei totul în serios”.

 
6. „Nu am spus niciodată așa ceva”

Odată ce vede că relația dintre voi s-a stabilizat și că ai încredere în ea persoana care te manipulează va începe să-ți creeze o stare de confuzie pretinzând că lucrurile nu s-au întâmplat așa cum spui tu. Ar putea chiar să susțină că nu s-a întâmplat nimic. În acest mod vei ajunge să-ți pui sub semnul întrebării gândurile și să te întrebi dacă este ceva în neregulă cu tine.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod