5 surse neașteptate de stres

Vrei să scapi de stres, dar ți se pare că măsurile pe care le iei nu au niciun efect? Factorii declanșatori ar putea fi lucruri care ți se par absolut normale, dar care te împiedică să fii calm și relaxat.
De multe ori simplul gest de a aprinde televizorul îți poate alimenta starea de stres. De fiecare dată când auzi știri care te neliniștesc cum ar fi cele despre șomaj sau violență pe stradă sau în școli poți simți că ești înconjurat de multe pericole. Dacă ai încercat să te relaxezi, dar până acum nu a funcționat nimic, este posibil ca motivele stresului să se afle în jurul tău și până nu le vei elimina nu ai cum să-ți regăsești liniștea interioară.

 
Iată ce surse de stres trebuie să neutralizezi pentru a te simți mai bine:

 
1. Prea multe ecrane

Mediul familial conține multe provocări, iar printre ele se află faptul că deși sunteți cu toții sub același acoperiș ați putea fi foarte departe în timp ce priviți diferite ecrane. Dacă cei mici se uită la televizor sau aleg un joc video, tu îți verifici email-urile, partenerul tău este pe Facebook, iar ceilalți membri ai familiei sunt pe Instagram sau Twitter stresul va crește foarte mult.
În momentul în care ești concentrat numai pe informațiile pe care le vezi pe un ecran îți vei ignora familia și vei alimenta starea generală de tensiune. Petreceți timp împreună și bucurați-vă de clipele speciale pe care le puțeți crea. Dacă sunteți mereu prea ocupați pentru a vorbi veți rata multe momente importante.

 
2. Confruntarea permanentă între vechi și nou

Este vorba despre diferența dintre generații, dintre lucrurile care le plac părinților și cele care sunt plasate în reclame și devin favoritele copiilor sau ale adolescenților. Nu lăsa casa să devină un mediu ostil în care fiecare membru al familiei încearcă să-și impună punctul de vedere. Muzica, literatura, moda sau machiajul pot fi interpretate diferit de fiecare dintre voi și nu este folositor să încerci să le spui adolescenților ce ar trebui să poarte sau cum să se aranjeze.
Mai bine creați-vă fiecare un stil unic care să reflecte preferințele personale și valorificați ideile pe care le are fiecare membru al familiei, indiferent de vârstă. Poate și bunicii au o nouă variantă de ținute pentru începutul primăverii.

 
3. Joburile solicitante ale ambilor parteneri

Locul de muncă este o sursă majoră de stres, iar în contextul în care nu mai este suficient ca doar unul dintre parteneri să lucreze, faptul că amândoi vor trebui să facă față presiunilor de la serviciu ar putea crește considerabil nivelul de emoții negative. Dacă unul dintre parteneri își pierde locul de muncă presiunea și îngrijorarea pot afecta negativ întreg climatul familial.

 
4. Eliminarea atitudinii ostile față de divorț

Cu numai câteva decenii în urmă divorțul nu era o opțiune viabilă chiar dacă cele două persoane nu se înțelegeau deloc. Cu toate acestea, atitudinea care facilitează divorțurile oferă un stimulent mult mai redus cuplurilor pentru a încerca să-și rezolve problemele.
În multe cazuri ar putea renunța prea devreme, iar numărul în creștere de divorțuri exacerbează stresul pentru copiii implicați, precum și pentru întreaga familie.

 
5. Programul de lucru tot mai lung

În prezent nu mai există o delimitare foarte clară între viața personală și cea profesională. Problema este că în momentul în care răspunzi la un telefon de la serviciu în timp ce iei cina cu familia  sau dacă îți revezi email-urile în timp ce te joci cu cei mici transmiți mesajul implicit că munca este mai importantă. Membrii familiei s-ar putea simți ignorați, iar climatul din casă va fi marcat de tensiune și emoții negative.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod