5 metode folosite de o persoană narcisistă pentru a te reduce la tăcere

Atașamentul față de o persoană narcisistă poate fi foarte intens pentru că te va controla prin puterea de manipulare. Află ce strategie folosește pentru a-ți neutraliza energia și fii din nou tu însăți fără regrete sau scuze.
O persoană narcisistă te poate face să devii o simplă umbră a ta și vei ajunge să nu te recunoști când te gândești cum erai înainte de a intra în contact cu ea. Cel mai grav este însă faptul că totul se întâmplă fără să-ți dai seama, șocul intervenind atunci când îți faci timp să analizezi situația, ceea ce nu se întâmplă de obicei decât după ce a avut loc o întâmplare care te-a afectat foarte mult. Schimbarea prin care treci dacă rămâi în preajma unei persoane narcisiste va părea că intervine de la sine, dar este complet nocivă pentru tine. 

 
Iată ce metode folosește o persoană narcisistă pentru a-ți modifica personalitatea și a te reduce la tăcere:

 
1. Va proiecta propriul complex de inferioritate asupra ta

Deși este greu de crezut, o persoană narcisistă este, de fapt ,foarte nesigură și adoptă comportamentul negativ pentru că are un ego extrem de fragil. Problema este că nu va face față problemelor de autostimă la fel ca și restul persoanelor, ci le va proiecta asupra ta.
Dacă face ceva greșit, te va acuza pe tine de respectiva acțiune. Dacă se simte inferioară, va face totul pentru a te convinge că nici tu nu ești cu nimic mai bună.

 
2. Te va face să te rușinezi și să crezi că nu ai nicio valoare

Obiectivul principal al unei persoane narcisiste este să te facă să te simți neimportantă și să crezi că nu meriți apreciere sau respect. Pentru a reuși te va face să te rușinezi fie în privat, fie în public, acuzându-te că ai făcut lucruri greșite sau evidențiind ceva care te deranjează sau te face să te jenezi. Principalul inconvenient este că nu este atât de ușor să observi această tactică. Va proceda foarte subtil astfel încât nici nu-ți vei da seama de ce te simți atât de prost.

 
3. Te va face să nu mai ai încredere în propriile forțe

O astfel de persoană nu se va simți bine până când nu este sigură că are o putere completă asupra ta. Cel mai simplu mod de a-și realiza acest scop este să te facă să te îndoiești de abilitățile tale.
Dacă poate face acest lucru următorul pas va fi să-ți arate că nu ai cum să te descurci fără ea. Această tactică malițioasă include etapele în care te convinge să nu mai știi exact ce s-a întâmplat în diferite momente și că minți, schimbi intenționat faptele sau încerci să modifici realitatea în favoarea ta.

 
4. Va utiliza o tactică de distragere a atenției

O persoană narcisistă nu suportă să piardă. Vrea neapărat să câștige acest joc de manipulare împotriva ta și va face totul pentru a se asigura că nu ai niciun avantaj și numai ea deține controlul. De exemplu, dacă o conversație nu evoluează în direcția pe care o dorește va schimba complet subiectul pentru a te face să te gândești la altceva. De asemenea, ar putea utiliza această metodă și pentru a te ține într-o stare de tensiune când aștepți răspunsul la o întrebare importantă.

 
5. Te va insulta și vei ajunge să crezi că are dreptate

Una dintre cele mai agresive metode la care va recurge va fi să te insulte pentru a-ți demonstra că nu contezi deloc și că nu meriți respect. Partea tristă este că victimele acestor persoane ajung să creadă că insultele reflectă realitatea.
În momentul în care te vei simți foarte rău va prelua controlul și te va determina să faci exact ceea ce își dorește, chiar dacă este împotriva principiilor tale pentru că ți-a înfrânt voința.
 
Nu lăsa o persoană narcisistă să te facă să crezi că nu ești unică. Nu este interesată decât de putere și control, iar tu meriți prieteni și o relație care să te facă să zâmbești și să-ți descoperi constant noi abilități. Elimin-o cât mai rapid din viața ta pentru că nu se va schimba, iar noile șanse pe care i le dai sunt irosite.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod