4 obiceiuri de pe rețelele de socializare pentru care nu trebuie să te simți vinovat

În ultima vreme te gândești de două ori înainte de a posta ceva pe rețelele de socializare pentru că nu vrei să dai impresia că ești dependent de mediul online? Află ce obiceiuri nu trebuie să te facă să te simți ciudat.
Nu ai de ce să pui mereu sub semnul întrebării ceea ce vrei să postezi, ci îți poți exprima creativitatea dacă îi respecți pe cei din jurul tău. Nici nu ai vreun motiv să te ferești să postezi lucruri obișnuite sau poate considerate plictisitoare de alte persoane. Ceea ce se regăsește în conturile tale de pe rețelele de socializare nu reflectă decât preferințele tale, iar dacă tu te simți relaxat pozând o ceașcă de ceai și prăjiturile de alături nu ai de ce să eviți să le pozezi doar pentru că multe alte persoane fac același lucru.

 
Iată ce obiceiuri legate de rețelele de socializare nu trebuie să te descurajeze:

 
1. Verificarea noutăților în orele de lucru

Dacă faci acest lucru în pauze și nu în intervalele dedicate realizării atribuțiilor tale nu ai de ce să te simți vinovat. Nu ai cum să muncești fără oprire, iar pauzele pe care ți le iei din când în când te vor ajuta să fii mai productiv.
Dacă 5 minute petrecute pe Facebook îți eliberează mintea de griji și stres este foarte impotant să mizezi pe această stare de relaxare. „Este ca și cum ți-ai lua o pauză pentru o cafea. Contează, însă, să nu te lași absorbit de postări. Fixează-ți o alarmă pentru a ști când este momentul să te oprești și să revii la activitățile de birou”, explică dr. Pamela Rutledge, psiholog.

 
2. Postarea lucrurilor obișnuite

Nu înseamnă că nu trebuie să postezi deloc dacă nu este vorba despre un lucru extraordinar. O ceașcă de cafea, o prăjitură pe care ai pregătit-o, o întâlnire cu prietenii sau momentul în care îți iei copiii de la școală pot constitui postări de interes pentru tine și arată care sunt lucrurile care contează în viața ta. „Acest tip de postări este foarte important pentru echilibul emoțional pentru că te va ajuta să-ți amintești momentele plăcute și să retrăiești sentimentele pe care le-ai avut atunci, fiind utile în momentele dificile.
Lucurile care par uneori superficiale în postări sunt, de fapt, cele care arată că suntem recunoscători pentru momentele aparent nesemnificative, dar care ne alimentează optimismul și bucuria de a zâmbi. Viața nu este compusă numai din clipe extraordinare sau din vacanțe în locații exotice, ci mai ales din rutina de zi cu zi, care ne face să ne simțim în largul nostru și ne aduce mai aproape de persoanele dragi”
, spune dr. Rutledge.

 
3. Utilizarea frecventă a selfie-urilor

Dacă o fotografie face cât o mie de cuvinte, atunci și trimiterea selfie-urilor în loc de mesaje text poate diversifica și îmbogăți comunicarea. „Când faci postări pe rețelele de socializare este foarte util să te incluzi și pe tine în peisajul deosebit, iar selfie-urile de zi cu zi arată prietenilor și celor care te urmăresc cum este viața ta obișnuită și că nu îți este teamă să-ți dezvălui defectele.
Precis ți s-a spus că prea multe selfie-uri înseamnă că te lauzi și vrei să atragi atenția, dar foarte rar se întâmplă așa. Problema nu este să faci selfie-uri, ci să aștepți aprobarea celorlalți pentru a lua decizii”
, spune dr. Rutledge.

 
4. Verificarea Facebook-ului când te întâlnești cu prietenii

Nu te lăsa complet acaparat de rețelele de socializare și nu îi ignora pe cei din jurul tău, dar nici nu considera că este interzis să verifici noutățile dacă ai ieșit undeva. Dacă nu exagerezi este normal să rămâi conectat la mediul online. „Poți citi noutățile, i le poți arăta unui prieten sau puteți discuta despre ele. Rețelele de socializare nu constituie mereu un element de izolare, ci te pot apropia de prieteni atunci când vă vedeți dacă vă preocupă subiecte similare care sunt postate online.
Inconvenientele apar atunci când vă uitați cu toții la telefonul propriu, nu există nicio conversație și orice activitate este suspendată. În astfel de momente este indicat să începi un joc sau să ceri tuturor să te ajute în bucătărie pentru a le distrage atenția fără să pară că primesc o pedeapsă pentru faptul că sunt absorbiți de mediul online”
, spune dr. Rutledge.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod