Sfaturi primul zbor cu avionul

12 sfaturi pentru primul zbor cu avionul

Vei zbura pentru prima dată și ai emoții? Parcurge lista de sfaturi pentru primul zbor cu avionul și totul va decurge foarte bine, cu un zbor liniștit, fără stres.
Dacă zbori pentru prima oară poți fi emoționat, entuziasmat și chiar stresat. Pentru a-ți asigura un zbor plăcut chiar de la început alternativeairlines.com a creat o listă de sfaturi pentru primul zbor cu avionul, astfel încât să eviți disconfortul, agitația și orice alte probleme. Va fi mult mai simplu să te relaxezi și să te gândești la destinația aleasă dacă știi toate detaliile din timp, așa că asigură-te că înțelegi bine fiecare punct și aplică ideile specialiștilor.

 
Iată care sunt principalele sfaturi pentru primul zbor cu avionul:

 
1. Învață configurația aeroportului

Primul pas pentru a zbura fără griji este să înțelegi procedurile necesare înainte de decolare. Citește online despre dimensiunile aeroportului, zonele în care este segmentat, unde se află punctele de informare a publicului și câte intrări există.

 
2.
Fă check-in-ul online

Majoritatea companiilor aeriene oferă posibilitatea de a realiza check-in-ul online, fie la calculator, fie printr-o aplicație pentru telefoanele mobile. În acest mod vei putea evita cozile pentru check-in și vei merge direct la verificarea de securitate, economisind foarte mult timp.

 
3. Ai grijă să ajungi la timp

Trebuie să-ți rezervi suficient timp pentru a îndeplini procedurile de la aeroport, mai ales dacă nu ai putut realiza check-in-ul online sau dacă ai un bagaj de cală. Ritmul de activitate al aeroporturilor poate fi imprevizibil, așa că este recomandat să ajungi cu 2-4 ore înainte de decolare pentru a avea timp suficient pentru verificările de rigoare și a-ți alege apoi gustări pentru zbor.

 
4. Învață regulile pentru fiecare tip de bagaj

Trebuie să ții cont că există bagaj de mână, bagaj de cală și obiecte personale precum poșeta sau un rucsac.
Interesează-te din timp care este greutatea acceptată pentru fiecare element și în ce dimensiuni trebuie să se încadreze. 

 
5. Cântărește bagajul acasă

Folosește un cântar pentru a te asigura că nu depășești greutatea acceptată. În acest mod nu vei fi nevoit să plătești taxe suplimentare.

 
6. Verifică itinerariul și statutul zborului

Este foarte important să verifici itinerariul și zborul pe care îl vei avea pentru a te asigura că totul este în regulă. Nu uita că unele orașe au mai multe aeroporturi, iar în cazul în care vrei să zbori din nou la scurt timp după aterizare trebuie să te afli în cel potrivit.

 
7. Asigură-te că poți identifica ușor bagajul personal

Poți prinde o fundă de o culoare intensă în jurul bagajului sau poți lipi un sticker care atrage atenția. În acest mod vei vedea rapid care este bagajul tău și vei reduce timpul de așteptare după aterizare.

 
8.
Ia-ți toate documentele necesare pentru zbor și identificare

Pașaportul, vizele de călătorie și biletele de avion sunt esențiale pentru că fără ele ți se va refuza îmbarcarea. Dacă ai făcut check-in-ul online printează biletele sau păstrează-le pe telefonul mobil.

 
9. Optează pentru haine confortabile

Evită hainele mulate pentru că vei sta mult timp jos și nu sunt ideale pentru a te simți confortabil. În cazul în care ai o întâlnire importantă exact când aterizezi îți poți împacheta ținuta în bagajul de mână și te vei schimba după ce aterizezi.

 
10. Alege-ți locul din timp

Este foarte util să optezi în avans pentru locul pe care-l vei ocupa în avion. Dacă anticipezi că vei merge des la toaletă este indicat să alegi un loc spre culoarul din mijloc, iar dacă vrei să dormi în timpul zborului, fără să fii deranjat de pasagerii care se ridică, este util să optezi pentru un loc la geam.
Selectarea în avans a locului îți garantează și că vei putea sta lângă persoanele care vor călători cu tine.

 
11. Nu uita de accesoriile din timpul zborului

O pernă ergonomică pentru gât, dopurile de urechi, o pătură, o mască pentru dormit sau orice variante similare care te ajută să te simți confortabil trebuie luate în calcul.

 
12. Menține hidratarea optimă

Altitudinea crescută și umiditatea redusă pot cauza dureri de cap sau amețeli dacă nu ești obișnuit cu zborurile. Pentru a combate aceste stări neplăcute este recomandat să bei apă des și să eviți băuturile alcoolice pentru că te vor deshidrata.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod