Vorbești cu câinele tău des? E semn de inteligență!

Ți-ai denumit mașina, ai vorbit cu animalele de companie sau le-ai cântat plantelor pe care le ai?
Nu îți face griji, acestea nu sunt semne de nebunie, chiar dacă unii oameni s-ar putea să nu se uite cu cea mai mare încredere la tine când faci aceste lucruri. De fapt, reprezintă semne ale inteligenței. Iată de ce spun oamenii de știință că vorbești cu câinele tău de fapt!

Cât de des vorbești cu câinele tău? Iată ce impact are această interacțiune asupra nivelului tău de inteligență!

Antropomorfizarea sau oferirea tendințelor asemănătoare oamenilor obiectelor neînsuflețite și animalelor reprezintă un produs secundar natural al tendinței care îi face pe oameni inteligenți într-un mod unic pe această planetă, conform lui Nicholas Epley, profesor de științe comportamentale la Universitatea din Chicago.

Ai auzit? Ai o inteligență unică dacă vorbești cu câinele tău des.
Nicio altă specie nu are această abilitate, după cum afirmă Epley, și facem aceste lucruri mai des decât ne dăm seama.

S-ar putea să te enervezi pe mașina ta că este dificilă sau să te superi că vremea este capricioasă. De fapt, vremea reprezintă un exemplu extraordinar al acestei tendințe pe care o avem să umanizăm animalele și obiectele, având în vedere că sunt date nume de oameni furtunilor. Însă acesta este un semn al inteligenței noastre.

Recunoașterea minții unei alte ființe umane implică aceleași procese psihologice ca recunoașterea minții la animale, zei sau chiar și în cazul unor obiecte.

Este vorba despre reflexia capacității mari a creierului nostru, nu un semn al prostiei sau nebuniei.
Așa că, data viitoare când cineva te întreabă de ce vorbești cu câinele tău sau chiar și cu plantele, îi poți oferi aceste argumente. Până atunci, poți să porți discuții cu animalele tale de companie, fără să ți se pară că ești ciudat sau nebun.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod