Unii oameni trebuie tratați ca pe niște mașini de gunoi

Te-a lovit titlul mai rău decât un croșeu de dreapta, așa-i? Dar dacă ți-aș spune că uneori e bine să-i tratezi ca pe niște mașini de gunoi? M-ai crede?

Să facem un exercițiu. 


Ești în mașina ta, cu muzica preferată, ai aerul condiționat pornit, deci nu simți căldura infernală de afară și nimic nu pare să te deranjeze. În fața ta, vezi o mașină de gunoi și pe cei doi oameni care sunt plătiți pentru serviciile de salubritate. Așa-i că măcar o dată în viață ai spus “Săracii, ce muncă grea au”?

Așa că dai semnal stânga și te încadrezi pentru depășire. Nu vrei să stai prea mult lângă mașina de gunoi pentru că se mișcă încet, iar mirosul este neplăcut. 
 
Sigur, ai putea să te enervezi, însă știi deja că pentru oamenii aceia simți compasiune și știi că fără ei ți-ar sta gunoiul în fața casei.
Într-un cuvânt, fie că recunoști, fie că nu, pentru oamenii care fac asta, ai un respect, însă, paradoxal, nu vrei să stai prea mult lângă mașina de salubritate. 

De ce spun că pe unii oameni e bine să-i tratezi ca pe niște mașini de gunoi?


Frustrarea, starea de nervozitate, gelozia, invidia, răutatea, bârfa. Toate astea sunt gunoaie. Nimeni nu le vrea, dar este inevitabil să nu le avem. Pur și simplu fac parte din viața noastră. Putem spune că sunt atât de nocive încât le putem compara cu gunoiul? Da, putem.
Sunt sentimente negative pe care mulți dintre noi le-am simțit măcar o dată. Sigur, unii dintre noi știm când să le aruncăm, însă există și persoane care le poartă pe umeri și lasă un miros neplăcut. 

Întâlnești un șofer frustrat în trafic? Tratează-l ca pe o mașină de gunoi.
Zâmbește cu compasiune și înțelegere, apoi dă semnal stânga și depășește-l. Nu vrei să te lovească, nu-i așa?

Întâlnești o persoană care bârfește? Fie-ți milă și mergi mai departe.
Nu poți sta în același loc pentru că bârfa e ca o gură de canal. Are miros urât. 

Sau poate întâlnești o persoană invidioasă sau geloasă? Nu încerca să repari tu ce au greșit alții. Vei cădea în aceeași groapă de sentimente urâte.

Iertați-mi comparația, poate că e dură, dar pentru curățenia sufletului vostru, stați departe de acești oameni. Nu vrei să porți mirosul frustrărilor lor după tine, nu-i așa? Sigur, poate că unii dintre ei îți vor cere ajutorul. Arătă-le unde să se ducă și lasă-le satisfacția de a fi reușit singuri.
 
Cu drag,
Cosmina 
Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod