Te mulțumești cu prea puțin? 5 lucruri la care să nu te limitezi

Ți se pare că te mulțumești adesea cu o variantă cu mult inferioară dorințelor tale? Ți-e teamă să obții ceea ce îți dorești pentru că te intimidează ideea de a-ți schimba situația? Învață să lași în urmă confortul și să-ți regăsești mulțumirea.
Dacă te limitezi la o viață care nu-ți reflectă cu adevărat personalitatea, creativitatea și potențialul nu vei putea obține succesul care te motivează să mergi înainte. Ai putea chiar să ai probleme cu anxietatea și depresia pentru că te simți prinsă într-o capcană. De multe ori dacă te mulțmești cu prea puțin vei ajunge să ai un traseu lipsit de ambiții, noutăți și pasiune. Este momentul să conștientizezi care sunt dorințele tale și să înțelegi că numai tu ai puterea de a lua măsuri pentru a le transforma în realitate. Poți avea exact viața la care ai visat dacă renunți la pasivitate și acționezi în direcția idealurilor tale.

 
Iată cu ce lucruri nu trebuie să te mulțumești:

 
1. Mediocritatea

Nesiguranța și gândirea negativă te vor împiedica mereu să cauți ceea ce îți dorești pentru că pare mai ușor să accepți ceva ce se poate dobândi rapid, fără probleme. Trebuie să preiei din nou controlul asupra vieții tale și să ignori vocea interioară care te îndeamnă să preferi siguranța în locul reușitelor.
Fii încrezătoare în forțele tale și în potențialul pentru succes al fiecărui plan pe care-l faci. Nu lăsa teama de eșec să te oprească în drumul spre dorințele tale. Chiar dacă nu reușești poți folosi această experiență ca punct de sprijin pentru a face un efort mai bine focalizat data viitoare. Este adevărat că nu este deloc comod să procedezi astfel, dar vei ajunge să te saturi și de o viață fără niciun moment interesant.

 
2. Relațiile negative

Persoanele care te fac să te simți mereu prost și nu sunt interesate de sentimentele sau părerile tale nu merită să facă parte din viața ta. Nu te teme să întrerupi complet contactul cu persoanele toxice doar pentru că le cunoști de foarte mult timp sau chiar pentru că fac parte din cercul de apropiați. Nimeni nu trebuie să te desconsidere și numai tu poți opri acest obicei.
Acest gen de persoane te vor îndepărta și mai mult de atingerea unui vis sau a unei speranțe, așa că nu te lăsa afectată de energia lor distructivă.

 
3. Un job pe care nu-l suporți

La modul ideal ar trebui să nu ți se pară nici măcar că muncești când mergi la serviciu. Acest lucru s-ar aplica în cazul unui job de vis. Din păcate multe persoane se mulțumesc cu un job care nu le place sau pe care chiar îl urăsc. Deși probabil fac acest lucru din motive obiective, ar fi bine să ia în calcul toate posibilitățile alternative.
Un job nu ar trebui să reprezinte doar modalitatea de a plăti facturile, ci și calea de a avea mereu provocări interesante, inspirație și un sentiment de împlinire personală. Dacă reușești să ai un astfel de job viața ta va fi mult mai complexă și vei avea un scop clar, evitând momentele stresante.
Din acest motiv uneori este mai bine să renunți la un job pe care nu-l suporți decât să te simți rău tot timpul. Vei avea nevoie de hotărâre și perseverență pentru a reuși în domeniul care îți place, dar vei vedea că a meritat în momentul în care simți că activitatea profesională este o completare a personalității tale.

 
4. Un loc care te face nefericită

Ai senzația că ești blocată pentru toată viața într-un loc greșit? Problema este că multe persoane nu fac nimic pentru a schimba această impresie deoarece le vine greu să se îndepărteze de locurile familiare și să lase în urmă persoanele la care țin. Cu toate acestea, va fi mult mai rău să rămâi într-un loc care nu te face fericită. Viața este scurtă și nu are sens să eziți tot timpul dacă simți nevoia de o schimbare. Încearcă să locuiești într-un alt cartier, oraș sau țară timp de câteva luni.
Poate vei descoperi că nu este atât de greu pe cât ți-ai imaginat. Nu vei ști niciodată dacă nu încerci, iar fiecare călătorie te va face mai matură și flexibilă. 

 
5. Viața trăită după regulile altcuiva

Fiecare persoană are propria perspectivă asupra vieții. Tocmai de aceea nu ai niciun motiv să accepți să trăiești după regulile sau standardele altcuiva. Poate sunt ideale pentru persoana respectivă, dar nu și pentru tine. Nu face decât ceea ce simți că te reprezintă și ignoră persoanele care vor să-ți arate că ideile lor sunt mai bune.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod