Studiu. Femeile ţin mai mult decât bărbaţii la imaginile de pe mobil



Această lipsă de conștienizare a riscurilor este confirmată de faptul că, într-un sondaj recent, 27% dintre femei recunoșteau că nu fac backup la informațiile de pe dispozitivele lor, riscând astfel să piardă toate fotografiile, filmulețele și fișierele, în cazul în care pierd sau le este furat aparatul. Comparativ, bărbații sunt mai pregătiți, 80% spunând că fac backup.

"Nu este surprinzător că femeile folosesc și prețuiesc informațiile păstrate pe dispozitive conectate la Internet diferit de bărbați.
Dispozitivele joacă un rol important în păstrarea și împărtășirea cu ceilalți a amintirilor frumoase și în menținerea relațiilor, prin intermediul email-ului și al mesajelor. Femeile sunt mai îngrijorate de impactul emoțional asupra altora, în situația de pierdere sau atac asupra dispozitivelor. Nu doar celebritățile ar trebui să se teamă de ce s-ar putea întâmpla dacă imaginile din viața lor privată ar fi expuse în public. Acest lucru poate fi prevenit numai prin câteva măsuri elementare de securitate"
, a spus David Emm, Principal Security Researcher, Kaspersky Lab.

Pentru a-i împiedica pe infractorii cibernetici să acceseze imagini, materiale video și alte informații importante, fișierele păstrate pe dispozitivele digitale ar trebui protejate cu parole și criptate.
De asemenea, ar trebui să se facă backup la fișiere în mod constant, astfel încât, dacă dispozitivul este furat sau stricat, să nu fie pierdute pentru totdeauna. Dacă aceste informații sunt distribuite undeva sau copiate, ar trebui să fie criptate, astfel încât să rămână protejate chiar dacă ajung pe mâinile cuiva rău-intenționat. Kaspersky Total Security – multi-device protejează datele de pe mai multe aparate, permițându-le femeilor - și bărbaților – să se bucure de dispozitivele lor mobile, la adăpost de amenințările cibernetice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod