Reguli de psihologie care îți vor îmbunătăți viața

Înțelegerea psihologiei noastre și a celor din jurul nostru poate juca un rol semnificativ în fericirea noastră.
Cu toții suferim din cauza convingerilor limitate obținute din experiențele anterioare. O mentalitate diferită îți poate schimba percepțiile și va limita nivelul de negativitate pe care îl vezi și îl gândești cu privire la propria persoană. Iată câteva reguli de psihologie care te ajută să vezi lumea într-o lumină nouă!

Ce reguli de psihologie te pot ajuta să ai o viață mai ușoară?

1. Oamenilor nu le pasă atât de mult pe cât crezi

Poate că sună dur, dar în esență este adevărat.
Atunci când ești prins în ceea ce gândesc alții despre tine, așteptările altora ne sunt dăunătoare, deoarece fiecare persoană are propriile probleme și nesiguranțe. Ceea ce credem de obicei că presupun ceilalți oameni despre noi sunt doar ipoteze create de mințile noastre, bazate pe experiențe trecute sau pe percepții și interpretări incorecte.

2. Ne schimbăm constant

Este ușor să credem că suntem aceeași persoană care eram cu zece ani în urmă și că vom gândi și vom simți aceleași lucruri în următorii ani, dar nu este adevărat.
Sinele nostru trecut, prezent și viitor este în mod esențial independent, deoarece mintea noastră se schimbă odată cu circumstanțele și experiențele prin care trecem. Din acest motiv, ar trebui să ne raportăm la viitor, nu să anticipăm ce gândim sau să simțim lucrurile din trecut.

3. Nu te mai compara cu alte persoane

Din cauza presiunii sociale, multe persoane fac cunoscute doar momentele perfecte ale vieții lor. Și poate fi ușor să începem să ne comparăm viața cu viețile aparent perfecte ale altora.
În viața reală, tindem să ne arătăm latura cea mai bună în fața oamenilor, în locul vulnerabilităților, din teama de a fi judecați sau respinși. Adevărul este că suntem toți vulnerabili. Cu toții ne dorim să fim acceptați de ceilalți. Însă este o pierdere uriașă de timp să credem că oamenii din jurul nostru sunt mai buni decât noi. Comparațiile și inferioritatea față de alte persoane sunt inutile, deoarece chiar și cei mai puternici oameni au îngrijorări, nesiguranțe și incertitudini în interiorul lor.

4.
Nu presupune că sfaturile îți vor fi ascultate

Ai observat vreodată problema unui prieten și ai știut imediat soluția pentru ea? Îi oferi sfaturi, dar se pare că nu te ascultă. Te frustrezi, deoarece vrei să-l ajuți. Însă nimeni nu ascultă cu adevărat sfaturile celorlalți decât dacă se află în starea potrivită.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod