Obiceiuri comune care enervează pe toată lumea din jurul tău


A greși este omenește. Iar faptul că te enervezi face parte tot din natura umană. Experții au studiat însă ce lucruri consideră oamenii enervante.
Nu există vreun remediu magic pentru iritările mici din fiecare zi. De cele mai multe ori, trebuie să le accepți. Iată câteva obiceiuri comune care enervează pe toată lumea din jurul tău!

Ce obiceiuri comune enervează pe toată lumea?


Restructurarea cognitivă ar putea fi o tehnică utilă atunci când ai de-a face cu o situație enervantă. Îți poți spune că acel țânțar care te bâzâie este doar o parte a lumii și nu ar trebui să te enervezi. Încearcă să facă doar ceea ce este programat genetic. Același lucru este valabil atunci când disconfortul nu este reprezentat de o insectă, ci de un coleg, un prieten, un partener. Adevărul este că cei mai mulți oameni împărtășesc aceleași obiceiuri enervante. Iată cele mai cunoscute obiceuri comune care enervează pe toată lumea!

1. Datul din picior


Dacă ai stat vreodată lângă o persoană care dă din picior, probabil că nu te-ai mai putut concentra la altceva. S-ar putea să nu îți dai seama, dar probabil că au existat momente în care ai făcut același lucru.
Anxietatea poate fi un motiv pentru acest comportament. Din păcate, picioarele reprezintă cea mai mare zonă a corpului, așa că este destul de greu ca alții să nu le observe atunci când se mișcă. Deși cei mai mulți oameni pot încerca să evite acest obicei, se pare că 7-10% dintre locuitorii din Statele Unite nu își pot opri mișcarea picioarelor, conform unui studiu. Este o tulburare neurologică senzorială, iar persoanele care suferă de aceasta au parte de senzații neplăcute la nivelul picioarelor și de o dorință irezistibilă de a le mișca.

2. Mâncatul cu zgomot


Mâncarea te poate ajuta să ai o experiență minunată, dar pofta de mâncare se poate diminua dacă te afli lângă o persoană care soarbe supa, mestecă cu gura deschisă, vorbește când mănâncă, își atinge dantura cu tacâmurile sau mănâncă cu zgomot. Dacă te-ai enervat vreodată când ai auzit o persoană care mănâncă cu zgomot, ar trebui să știi că nu obiceiurile sale alimentare sunt de vină.
Este posibil să ai de-a face cu o afecțiune cunoscută sub denumirea de misofonie.

Misofonia este o afecțiune în care oamenii au reacții anormal de puternice și negative la sunete obișnuite făcute de oameni, cum ar fi mestecatul sau respirația. Aceste reacții pot varia de la furie și disconfort la panică și nevoia de a fugi. Dar nu toate persoanele care se supără la sunetul mâncatului suferă de misofonie. Nu este neobișnuit ca oamenii să fie iritați uneori de sunetele de zi cu zi din viața lor. Cu toate acestea, o persoană care suferă de misofonie este supusă unui risc mai mare de a avea o suferință emoțională severă, nu o iritație ușoară.

3. Vorbitul de la o distanță prea mică


Este incredibil de enervant să vorbești cu o persoană de la o distanță prea mică. La începutul conversației nu îți dai seama că lucrurile urmează să devină atât de ciudate.
Iar apoi ești blocat în această situație în care încerci să îți recapeți spațiul personal. De ce fac oamenii acest lucru? Neurologii de la Institutul de Tehnologie din California au descoperit o legătură între regiunea amigdalei din creier și spațiul personal. Cercetătorii au remarcat că o femeie cu o amigdală deteriorată nu a putut recunoaște preferințele altor persoane în ceea ce privește spațiul personal. Însă nu doar creierul poate fi de vină, ci și diferențele culturale. 

Dacă faci parte dintr-o cultură în care distanțele mici față de ceilalți oameni sunt normale, înveți că este acceptabil acest lucru și că spațiul personal variază în funcție de situație. Chiar și atunci, dacă încalci distanța culturală acceptată, oamenii se simt inconfortabil.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod