Lucruri pe care nu le știai despre creierul uman și abilitățile sale

Creierul uman este incredibil. Acesta ne poate ajuta să atingem orice vârf la care aspirăm, să ne îndeplinim visurile și să realizăm cel mai dificil obiectiv pe care ni l-am propus. Cu toate acestea, dacă vrem totul, trebuie mai întâi să înțelegem principiile după care funcționează creierul uman. Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre mintea umană și abilitățile acesteia!

Curiozități despre creierul uman și abilitățile sale


1. Pentru mintea noastră nu există nicio diferență între realitate și imaginație


Mintea umană reacționează la fiecare gând și nu poate distinge un fapt real de fantezie. De aceea, oamenii care tind să vadă lumea mai roz sunt mai fericiți, iar corpul uman acceptă acest lucru ca un tratament cu placebo, de parcă ar fi un tratament recomandat de doctor. 

2. Munca mintală nu ne obosește creierul


Sentimentul de oboseală al creierului vine ca rezultat al emoțiilor noastre. Compoziția sângelui care curge prin creierul nostru în timpul activității sale nu se schimbă.
Cu toate acestea, de exemplu, sângele din venele unei persoane care lucrează toată ziua se schimbă considerabil.

3. Creierul funcționează automat în cele mai multe cazuri


Mai mult de jumătate din gândurile noastre din ziua prezentă fac parte din gândurile zilei de ieri. De aceea este atât de dificil pentru pesimiști să schimbe modul în care văd lumea. Aceștia ar trebui să își curețe mintea și să o facă să reacționeze în mod regulat la lucruri pozitive. 

4. Vedem ceea ce gândim


Gândurile se transformă în experiențe de viață. De exemplu, dacă visezi la o călătorie în Roma, vei observa peste tot acest oraș.
Dacă vrei să schimbi ceva în lume, schimbă modul în care gândești mai întâi.

5. Creierul are nevoie de antrenament, la fel ca mușchii


Creierul nu se deosebește de mușchii noștri, are nevoie de atrenament. Învățatul, antrenamentele în aer curat, o dietă sănătoasă, un program corect de somn, călătoriile, noile hobby-uri, dansul și muzica sunt folositoare pentru creierul nostru.

6. Creierul nu se odihnește niciodată


Chiar și atunci când dormim, creierul nostru continuă să muncească din greu. De asemenea, activitatea sa din timpul nopții este chiar mai intensă decât în timpul zilei.

7. Este esențial să pui pauză din când în când


Dacă nu îți dorești să te îneci în gândurile negative, trebuie să pui pauză din când în când, pentru a-i oferi sistemului imunitar un moment de respiro. Odihna activă este cel mai folositor tip de relaxare pentru creierul tău.

8. Este bine să uiți pentru a menține flexibilitatea sistemului nervos


Pentru a ne salva noile amintiri, mintea noastră trebuie să scape de cele vechi. Ar fi perfect dacă am putea decide ce vrem să ne amintim și ce să uităm.
Ar fi de ajutor dacă am folosi mai des informațiile pe care vrem să le păstrăm.

9. Creierul este insensibil la durere


Creierul uman reacționează la durere, dar nu o simte, pentru că nu are receptorii necesari. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică și pentru vasele de sânge, nervii și țesuturile care înconjoară creierul.

10. Ne putem schimba creierul dacă vrem


Orice activitate face creierul să genereze noi conexiuni neuronale. Prin urmare, dacă suntem de părere că nu putem obține o promovare, această idee va întări conștiința de-a lungul timpului. În schimb, dacă te gândești că poți atinge acest obiectiv, creierul tău îți va oferi oportunități pentru îndeplinirea scopului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod