Lucruri pe care le faci pentru tine datorită respectului de sine și pe care oamenii nu le înțeleg

Atunci când ne schimbăm sau evoluăm în viață, aducem schimbări în viața noastră care se poate să îi facă pe ceilalți să se simtă incomod.
Prietenii și familia pot începe să pună la îndoială deciziile noastre, deoarece se întreabă cine am devenit. Cu toate acestea, schimbările nu sunt rele, unele dintre ele ajutându-ne să devenim persoane mai bune. O astfel de schimbare presupune dezvoltarea respectului de sine. Într-o lume în care abilitățile ne sunt puse la îndoială, trebuie să alegem în mod conștient să ne iubim. Această schimbare în gândire poate afecta multe aspecte ale vieții tale, de la modul în care interacționezi cu ceilalți până la prioritățile pe care le consideri importante. Poate fi confuz pentru cei din jurul tău să vadă lucruri pe care le faci pentru tine datorită respectului de sine și pe care ei nu le înțeleg.
Iată câteva dintre acestea!

Ce faci pentru tine datorită respectului de sine, dar ceilalți oameni nu înțeleg?


1. Aceasta este viața ta și refuzi să o trăiești pentru altcineva. Din această cauză, nu vei cere permisiunea, nu vrei să obții aprobarea nimănui și nu îți vei justifica deciziile.

2. Îți rezervi dreptul de a-ți schimba părerea în orice moment, fără a fi nevoie să explici decizia ta cuiva. Vei crește și te vei schimba în viață, iar dorințele și nevoile tale vor avea același parcurs.

3. În timp ce cauți pacea și înțelegerea oamenilor din viața ta, refuzi să faci acest lucru singur. Îți dai seama că poți face totul pentru a aduce pacea, dar oamenii vor acționa cum vor ei la sfârșitul zilei, iar tu nu poți controla asta.

4.
Nu te mai enervezi pe ceilalți fără motiv. Adevărul este că cei mai mulți oameni fac acest lucru pentru că sunt supărați pe ei înșiși, dar tu ai trecut peste această perioadă din viața ta.

5. Nu câștigi nimic din certurile online. Decât să îți pierzi timpul și energia certându-te pe internet cu diferiți oameni, îți dai seama că cea mai bună opțiune în multe situații este să stai departe de tastatură.

6. Nu îți este frică să îți susții părerile și lucrurile în care crezi cu adevărat. Atunci când este nevoie, nu eziți să lupți pentru lucrurile care crezi că sunt corecte.

7. Nu ești un sclav al telefonului tău și nu te vei grăbi să răspunzi la orice mesaj pe care îl primești în secunda în care îl primești.
Nu este nepoliticos și nu ignori pe nimeni. Pur și simplu realizezi că există viață mai încolo de ecranul telefonului tău.

8. Identifici obiceiurile care te trag în jos sau te țin pe loc, faci eforturi de a te schimba, crește și evolua. Îți dai seama că, deși este posibil să nu fii în prezent persoana care vrei, ai abilitatea de a deveni acea persoană și de a-ți împlini obiectivele și visurile. 

9. Îți dai seama că, pentru a reuși, trebuie să ai mai întâi grijă de tine. Acorzi prioritate îngrijirii de sine.

10. Recunoști că nu toată lumea te va plăcea în această viață și că nu trebuie să convingi pe nimeni să te primească în viața sa.

11. Timpul tău este valoros și refuzi să îl pierzi cu cei care nu te plac.
Nu ești nepoliticos, pur și simplu alegi să îți petreci timpul mai bine.

12. Accepți trăsăturile de personalitate care nu le plac altora și îți dai seama că acest lucru te face unic. Îți iubești individualitatea.

13. Știi că trebuie să le arăți respect celor pe care îi cunoști, dar știi în același timp și că nu toate persoanele sunt demne de timpul și atenția ta. Există situații în viață, în care cea mai bună opțiune este să pleci.

14. Deciziile din viața ta se bazează pe modul în care simți mai degrabă decât pe modul în care alții ar putea alege să îți perceapă viața.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod