Limbajul trupului. 7 gesturi care te ajută să ai succes

Limbajul trupului. 7 gesturi care te ajută să ai succes

Gesturile pe care le faci pot spune foarte multe despre propria ta persoană și afectează puternic modul în care te percep ceilalți.
Descoperă ce ar trebui să faci ca să inspiri încredere și să ai mai mult succes, potrivit brightside.me.

Stai drept

Dacă stai aplecat pe scaun, îți ții coatele pe masă și îți acoperi fața cu mâinile, toate acestea sunt gesturi care indică lipsă de respect. Transmit faptul că nu ești deloc interesat de ceea ce auzi. În schimb, dacă stai cu spatele și umerii drepți, vei părea mai încrezător în propriile forțe, aceasta fiind o postură care indică putere. Cu cât corpul tău ocupă mai mult spațiu, cu atât vei părea mai puternic.
Nu sta cocoșat pentru că vei părea mai mic și lipsit de autoritate.

Gesticulează corect

Gesticularea exagerată îi face pe oameni să creadă că minți sau că ascunzi ceva. Pe de altă parte, gesturile deschise, cum ar fi acela de a-ți depărta mâinile în timp ce vorbești, le arată că nu ai nimic de ascuns.

Deschide brațele

Când stai cu mâinile încrucișate transmiți un mesaj clar: "Nu sunt flexibil, nu sunt de acord cu ceea ce spui". Chiar dacă zâmbești, brațele și picioarele încrucișate nu sunt o poziție potrivită atunci când discuți cu cineva.

Nu îți atinge părul

Obiceiul de a-ți atinge constant părul, de a te juca cu șuvițele sau de a-ți aranja des coafura în timpul unei conversații este cât se poate de greșit. Indică faptul că ești o persoană nesigură, ezitantă, care nu se poate concentra.
Nu îți mai atinge părul și încearcă să comunici natural.

Zâmbește

Deși nu este o idee bună să zâmbești chiar și când nu e cazul, un zâmbet la momentul potrivit demonstrează că deții controlul asupra situației și că poți rămâne calm indiferent de circumstanțe. Transmite despre tine că ești o persoană puternică, echilibrată, stăpână pe sine.
 

Contactul vizual

Este una dintre cele mai importante reguli ale limbajului corpului. Un contact vizual intens poate intimida interlocutorul sau îl poate face să creadă că vrei să-i studiezi fiecare gest și cuvânt din cauza propriilor tale insecurități.
Pe de altă parte, evitarea contactului vizual transmite că ai ceva de ascuns. Calea de mijloc este echilibrul. Ar trebui să ai un contact vizual cât mai natural, privind în ochii interlocutorului cu intervale de pauză.

Strângere de mână

Atunci când dai mâna cu o persoană, strângerea de mână ar trebui să fie fermă, niciodată foarte slabă. Nu este cazul să-i provoci durere, dar o strângere fermă inspiră încredere în tine și siguranță.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Kogaion78 pe 7 Dec 2016, 13:08
    terminati ba dreac cu prostiile astea pseudostiintifice

    ....daca esti "nesigur" pe tine sau alte de-astea, nu inseamna ca tre sa te omoare interlocutoru sau ca esti un cetatzean inferior de mana a doua....da-o dreac.... ....va faceti numai de lucru artificial....sa castigati si voi o paine...ati luat"pisicologeala" mare stiinte mare din vest si acu dati in ghioc la tot omu.....\ ....daca nu te uiti la interlocutor poate insemna ca te concentrezi mai binefar sa-l laseresti cu privirile pe ala din fata ta....si ce daca ?....nu tre sa fii cremenalu cremenalilor.....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod