Învață să spui adevărul, chiar și atunci când te sperie

Adevărul este singura măsură a autenticității noastre exprimată prin sufletul nostru. Dacă nu spui adevărul, înseamnă că ascunzi sinele autentic în spatele unui văl de minciuni.
Reflectă asupra momentelor în care ai spus adevărul, chiar dacă i-ai rănit pe cei dragi. Cum te-ai simțit? Ai observat o greutate ridicată de pe umerii tăi, mai ales atunci când ai comunicat ceva cu adevărat important? Probabil că ai fost de multe ori în situația în care ceilalți nu au vrut să audă adevărul și au reacționat în diferite moduri. Iar tu ai crezut că nu vor accepta adevărul așa cum ți-ai propus, așa că ai renunțat la a mai exprima ceea ce gândești de fapt. Însă este important să înveți să spui adevărul, chiar și atunci când te sperie. Iată de ce!

De ce ar trebui să spui adevărul chiar și atunci când te sperie?


Uneori, oameni nu sunt pregătiți să audă adevărul. Deși ascultă, aud doar ceea ce vor să audă.
Poate fi dificil, deoarece adevărul oamenilor și adevărul tău diferă în multe situații, iar acest lucru provoacă conflicte între oameni, chiar și între membrii familiei. Adevărul este subiectiv în funcție de experiență, convingeri, valori și opinii. Viața este un adevăr care nu trebuie să fie înțeles. Adevărul nu are nevoie de dovezi sau de credință pentru a supraviețui. Și nu are nevoie de poveștile noastre. Adevărul a existat înainte de povești, înainte de omenire. Adevărul va continua să existe după ce toți povestitorii au dispărut. Nu avem nevoie de un gând sau de o teorie care să ne arate adevărul.

Nu trebuie să ascundem adevărul de teamă să nu-i supărăm pe ceilalți.
Dacă adevărul este rostit din inimă, putem doar să sperăm că cealaltă persoană îl va primi cu inima și mintea deschise. Adevărul este mai important decât oricând în societatea noastră. Toți oamenii ar trebui să facă cunoscut adevărul din inima lor, pentru a exersa comunicarea autentică. Chiar dacă îți tremură vocea atunci când spui adevărul, tot trebuie să îl spui. Probabil că te întrebi cum vor reacționa oamenii la adevărul tău. Dacă îi dezamăgești? Dar trebuie să îți dai seama că nu poți controla cum pot reacționa ceilalți oameni. Nu poți decât să vorbești din inimă și să elimini orice sentiment de frică, furie sau ură.

Adevărul reprezintă limbajul sufletului și denotă putere prin semnificația sa.
Dacă ascunzi adevărul, poți deveni o persoană pe care nu îți dorești să o mai privești în oglindă. Trebuie să îți alegi cuvintele cu înțelepciune și să îți asculți inima când spui adevărul. De asemenea, trebuie să analizăm ce emoții ne fac să dăm înapoi. Care parte din noi are nevoie de grijă? Pentru că această parte trebuie să primească cea mai multă dragoste. Cuvintele pe care le folosim trebuie să vină din iubire și nu trebuie să ne îngrijorăm dacă adevărul nostru îi va jigni pe alții. Atunci când doi oameni folosesc iubirea ca mijloc principal pentru a exprima adevărul, limbajul este ușor de înțeles de inimile lor fără a refuza sau fără a se supăra.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod