În 2019, dă-ți voie să fii fericită

Ce-ar fi să arunci la gunoi toate rezoluțiile pe care oricum le uiți în mai puțin de două săptămâni de acum înainte? Ce-ar fi să alegi o singură dorință pentru 2019 și să te concentrezi pe ea? Ce zici?
"De parcă e așa ușor să fii fericit!"

Ai spus asta, am auzit de aici, din spatele butoanelor. E ușor dacă...

 
1. Stai departe de toți oamenii toxici din viața ta. Nu ai nevoie de mulți oameni în jurul tău pentru a fi fericit. E suficient să ai o singură persoană căreia să-i poți împărtăși bucuriile tale. O singură persoană care chiar să se bucure pentru tine. Fără invidie, fără alte comentarii. Una singură! Și dacă există cel puțin un om pe lumea asta căruia să-i pese de tine, atunci, draga mea, ești o femeie bogată. 
2. Ești tu însăți. Fericirea nu se cumpără la cutie și nici nu ți-o livrează curierul. Fericirea o simți când îți dai voie, în sfârșit, să fii tu însăți. Să spui ce gândești, să faci ce vrei tu, când vrei tu, cu cine vrei tu. 
3.
Încetezi să ai așteptări. Vezi tu, când ai așteptări de la alte persoane, ai șanse mari să fii dezamăgită. Adică să nu mai simți fericire. Așa că încetează să mai ai așteptări de la oamenii din jurul tău. Cel mult, dacă vrei, poți avea așteptări de la tine, însă nici cu tine nu fi prea dură. Și tu ai dreptul să greșești. Și tu ai dreptul să înveți.
4. Te prețuiești mai mult. Și altruismul aduce fericire, dar dacă simți că trebuie să te concentrezi mai mult pe tine, fă-o! Nu te judecă nimeni, e dreptul tău. În fond, nu stă nimeni în papucii tăi și nu simte nimeni ce simți tu. Așa că, draga mea, în 2019, te rog eu, fii fericită. Luptă pentru fericirea ta. Sau măcar deschide-te.
5. Încetează să mai suferi.
Viața îți oferă ingredientele de care ai nevoie pentru a găti ceva bun, dar pe cuvântul meu dacă nu poți face o supă bună dintr-un morcov scorojit și un cartof mititel! Pune dragoste și o să vezi. Uită-te la tine cu dragoste și la oamenii care îți fac rău cu compasiune. Nu te molipsi cu răutatea altora. Protejează-te! E dreptul tău.
6. Spui NU. Cu rușinea n-ai cum să fii fericită. Când nu vrei sau nu poți face un lucru, fă-ți curaj și spune nu. E dreptul tău. Apoi, să-mi fie cu iertare, dar dacă nu faci lucrurile cu drag, ce rost are să le faci? Pentru cine sau pentru ce? 
 

În 2019 te rog să înveți să fii fericită și să ții minte lecția asta pentru tot restul vieții tale!

 
N-o să vină Făt-Frumos sau vreo zână să-ți aducă fericire la pachet. Asta e o treabă pe care ți-o oferi singură.
E darul vieții pentru tine. E încercarea la care te supune cine știe ce forță necunoscută nouă. Poate fi înfricoșător, știu, dar nu e un drum atât de anevoios pe cât crezi. Repetă-ți în fiecare zi: Sunt responsabilă pentru fericirea mea și nimeni nu mă poate abate de la drum. Repetă cuvintele astea până când nimeni și nimic nu te mai poate face să suferi. Învață să nu mai pui la suflet. Și știi de ce? Pentru că sufletul e intim. Și dacă e intim, acolo nu ar trebui să aibă loc decât cele mai importante ființe din viața ta. Cum să murdărești locul de unde izvorărește iubirea pentru copilul tău? Cum să murdărești locul de unde izvorărește iubirea față de tine și față de cei dragi ție? Merită, oare, acele persoane care te fac să simți nefericire? Nu.
 
În 2019, învață să ceri iertare.
Uită-te în oglindă. Mai ții minte când ți-ai spus ultima dată ce om minunat ești? Mai ții minte când ți-ai asumat ultima dată reușitele? Când ți-ai dat voie să fii mândră de tine însăți? Mai ții minte când te-ai iertat singură pentru greșelile tale? Dacă pe alții ai reușit să-i ierți, de ce n-ai face-o și cu tine? 
 
În 2019, să fii fericită, draga mea! Meriți. Cu toții merităm.
 
Cu drag,
Cosmina 
Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod