Femeile sunt mai stresate decât bărbații. Avem dovada!

Un nou sondaj Gallup a constatat că marea majoritate a americanilor se simt afectați de stres, în timp ce 41% dintre aceștia consideră că le lipsește timpul necesar pentru a face ceea ce își doresc. Însă de ce sunt mai stresate femeile decât bărbații? Iată mai multe despre acest subiect în rândurile care urmează!

Conform unui nou studiu, femeile sunt mai stresate decât bărbații


De curând, a fost realizat un studiu, care a analizat nivelul de stres în rândul populației americane. Oamenii de știință au ajuns la câteva concluzii, printre care și cea conform căreia femeile sunt mai stresate decât bărbații. Iată care au fost cifrele care i-au ajutat pe specialiști să tragă concluziile!

Aproape jumătate (44%) dintre americani spun că suferă de stres în mod frecvent, comparativ cu un procent de 35% de americani, care intră în categoria de stres ocazional.
Doar 17% dintre aceștia spun că se simt stresați rareori, iar un procent de 4% intră în categoria de stres inexistent, adică nu este resimțit stresul niciodată în viață.

Într-un procent de 49%, femeile au declarat că suferă frecvent din cauza stresului, pe lângă bărbații care au atins un procentaj de 40%. Părinții copiilor cu vârsta sub 18 ani (55%) au mai puțin timp să facă ceea ce își doresc decât persoanele fără copii sub 18 ani (35%). De asemenea, persoanele cu venituri mai mici de 30.000 de dolari au fost mai predispuse la stresul frecvent (51%) în comparație cu cei cu venituri de peste 75.000 de dolari (41%).

Ocuparea forței de muncă a fost un indicator mai puternic al stresului decât șomajul, iar părinții care muncesc au raportat un nivel ridicat de stres frecvent (59%), în comparație cu doar 33% dintre cei care sunt șomeri și fără copii.

Sondajul Gallup a fost efectuat în perioada 4-11 decembrie 2017, pe un eșantion de 1.049 de adulți, având o marjă de eroare de eșantionare de ± 4 puncte procentuale.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod