Există femei perfecte?

Există femei perfecte? Dar cui îi pasă de perfecțiune? Luna nu este perfectă, e plină de cratere. Marea? Prea sărată și întunecată în adâncuri.
Cerul? Întotdeauna infinit, de multe ori întunecat și gri, alteori albastru senin. 
Asta înseamnă că cele mai frumoase lucruri nu sunt perfecte, ci SPECIALE. Fiecare bărbat și femeie își poate alege persoana specială din viața lor. 

Încetează să-ți mai dorești perfect și încearcă să trăiești liber, făcând tot ce îți place fără să mai vrei să fii pe placul altora! Ești frumoasă și specială așa cum ești!

Știi, fiecare dintre noi avem oameni dragi în fața cărora suntem cele mai frumoase și extrem de speciale. Ce contează restul? Ce contează oamenii aceia pentru care nici măcar fotomodelele nu sunt perfecte, altfel de ce ar folosi Photoshop-ul chiar și în cazul lor? De ce permitem unor așa-ziși specialiști (în ce?) să ne spună cum să ne trăim viața, cum să arătăm, cum să ne îmbrăcăm? Unde e realitatea în toată povestea asta?  

Ni s-a oferit cel mai frumos cadou odată cu viața: liberul arbitru. 
Suntem liberi, draga mea.
Suntem liberi să trăim cum vrem, să facem ce vrem, să ne iubim, să ne respectăm, să contăm. Da! Contezi! Și tu, și eu.

Realitatea e frumoasă, dacă încetăm să mai ascultăm sfaturile celor care ne învață cum să nu ne acceptăm.


Presa face asta. Te învață că nu ești în regulă, că trebuie să mai umbli ici-colo, că nu ești suficient de slabă sau înaltă, că ar trebui să-ți mai modifici părul sau chiar și tenul pentru a fi în rând cu lumea. Dar care lume? Uite câte puștoaice își distrug nasul doar pentru că au citit în presă că un nas extrem de mic este perfect. Uite cât de multe femei se injectează până când nu mai pot schița un zâmbet pentru că efectiv nu mai pot face asta.
De ce? De ce permitem să ne facă asta?

Designerii? La fel. Hainele lor vor fi întotdeauna de la mărimea XS până la XL, dar realitatea unde e? Nu e firesc să luăm în greutate în timpul sarcinii? Nu e firesc că luăm în greutate atunci când avem probleme de sănătate? Ne iau dreptul de a ne simți frumoase în perioada aceasta de tranzit, iar lor nici măcar nu le pasă de acest lucru. De parcă, brusc devenim neimportante...

Trăim după tiparele stabilite de o mânâ de oameni sau după cum dorim noi?


Am simțit gustul depresiei din cauza kilogramelor în plus. Nu mi-a plăcut până într-o zi! Până în ziua când mi-am dat seama că nu-mi dictează nimeni cum ar trebui să mă simt. Nu au dreptul acesta! Nu le dau voie să-mi facă asta!
Soțul meu m-a iubit și mă iubește zi de zi, fetița mea se uită cu ochii mari plini de admirație în fiecare zi la mine.
Cine sunt eu să mă privesc altfel? 

Adevărul e că poți fi extrem de slabă și foarte frumoasă, dar să te simți jalnic în fiecare zi. La fel cum poți fi grasă și frumoasă și să te bucuri de fiecare clipă trăită! 
Sigur, nu încurajez să avem un stil de viață nesănătos, dar Doamne iartă-mă, nici nu vreau ca o femeie să traiască o tragedie doar pentru că are câteva kilograme în plus!

Frumusețea chiar vine de la interior și știi și tu asta. Sunt convinsă că știi cel puțin o femeie care se încadrează în tiparele dictate de presă și de revistele de modă, dar lângă care n-ai vrea să-ți petreci nici măcar o secundă din viața ta. 

Despre asta este adevarata frumusețe! Cum m-aș simți lângă tine? Cum te-ai simți în prezența mea? Ne-ar plăcea una de alta? Mi-ai oferi calm și o îmbrățișare caldă? 

La final cu asta rămânem.
Cu momentele frumoase pe care le-am trăit!

Ești frumoasă! Ești specială! Ești unică! Ba chiar ești perfectă așa cum ești!

evaro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod