Diferența dintre încrederea în sine și aroganță

Este deosebit de important să știi care este diferența dintre încrederea în sine și aroganță atunci când încerci un lucru nou. Dacă nu ai încredere în tine, te vei supune voinței unor oameni care sunt încrezători. Dacă ești arogant, o să îți supraestimezi abilitățile. Aroganța și încrederea în sine au multe calități suprapuse.
Ambele, în mod inevitabil, presupun să crezi în ceva. Iată care este diferența dintre încrederea în sine și aroganță!

Prin ce este diferită încrederea în sine de aroganță?


Este greu să controlezi modul în care te percep oamenii - arogant sau încrezător. Aceștia se bazează pe succesul tău recent. Nu poți opri oamenii din a avea prejudecăți, dar te poți opri pe tine din a gândi arogant. Diferența dintre încrederea în sine și aroganță are legătură cu empatia. Atunci când crezi într-adevăr într-un scop, de-a lungul timpului oamenii vor începe să împărtășească acel scop.
Atunci când ești arogant, crezi că numai un anumit tip de persoane îți va împărtăși scopul. Aceasta este o diferență aparent inocentă, dar în cele din urmă devine ceva ce te împiedică să iei cele mai bune decizii.

Dacă scopul tău este îndrăzneț și merită să lupți pentru ei, vei da peste oameni care îți vor respinge ideile. Unii dintre acești oameni îți vor oferi critici semnificative. Dacă îți vor respinge ideile dintr-o poziție de putere, aceștia vor părea aroganți.
Aroganța este un sentiment seducător. Când respingi pe cineva ca răspuns la respingerea ideii tale, simți că ești puternic. Dar această putere este temporară. Problema cu aroganța este că îți îngustează lumea. Cu cât respingi mai mult oamenii care nu îți înțeleg ideile, cu atât mai ușor devine. Creezi o categorie în care să îi incluzi, după care găsești o persoană nouă către care să îți îndrepți atenția. În loc să stai cu cineva și să găsești punctele comune.
Timpul este limitat și nu te poți conecta cu toți oamenii cu care ți-ai dori. Dar empatia este cea care face diferența. Aroganța te zdrobește. Te face să te simți puternic într-un cerc restrâns de oameni. Dorința de a atinge obiectivul se transformă într-o dorință de a le dovedi altora că greșesc.

Dacă obiectivul tău este unul foarte important și prespune ceva ce nu a mai fost făcut înainte, rețeaua ta de sprijin va trebui să fie neconvențională. Sprijinul va veni din locurile din care te aștepți mai puțin.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod