De ce sufletele noastre au nevoie de cel puțin 8 îmbrățișări pe zi

Terapia prin îmbrățișări reprezintă cu siguranță un tratament puternic. Cercetările arată că îmbrățișările și râsul sunt extrem de eficiente când vine vorba de vindecarea bolilor, singurătății, anxietății și stresului.
De asemenea, atunci când ai parte de cel puțin 8 îmbrățișări corecte pe zi, inima ta va avea parte de mai multe beneficii. 

Care sunt motivele pentru care ai nevoie de cel puțin 8 îmbrățișări pe zi?


1. Atingerea dintr-o îmbrățișare construiește încredere și oferă sentimentul de siguranță. Iar acest lucru ajută la o comunicare deschisă și onestă.

2. Îmbrățișările pot crește instant nivelul de oxitocină, în acest fel eliminând sentimentele de singurătate, izolare și furie.

3. O îmbrățișare îndelungă crește nivelul de serotonină, îmbunătățind astfel starea de spirit și crescând nivelul de fericire.

4.
Îmbrățișările întăresc sistemul imunitar. Presiunea ușoară asupra sternului și încărcătura emoțională pe care o creează activează Chackra Solar Plexus. În acest fel, este stimulată glanda timus, care reglează și echilibrează producția de celule albe din sânge, care te ajută să fii sănătoasă și să ții bolile departe.

5. Îmbrățișările îmbunătățesc stima de sine. Din momentul în care ne naștem, atingerea familiei ne arată că suntem iubiți și speciali. Asocierile dintre stima de sine și senzațiile tactile din copilărie rămân încorporate în sistemul nostru nervos și la maturitate.
Îmbrățișările primite de la părinți în timp creșterii rămân imprimate la nivel celular. Prin urmare, îmbrățișările ne conectează cu capacitatea noastră de a ne iubi.

6. Îmbrățișările relaxează mușchii. Acestea eliberează tensiunea din corp și pot calma durerile prin îmbunătățirea circulației în țesuturile moi.

7. Îmbrățișările echilibrează sistemul nervos. Răspunsul pielii al unei persoane care primește sau oferă o îmbrățișare prezintă o schimbare a conductivității pielii. Efectul umidității și electricității din piele sugerează o stare mai echilibrată a sistemului nervos - parasimpatic.

8.
Îmbrățișările pot fi comparate cu meditația și râsul. Acestea ne învață cum să renunțăm la lucrurile care nu ne fac bine și să trăim clipa. Ne încurajează, oferindu-ne puțin din energia vieții. Ne fac să uităm de modelele noastre de gândire circulară și ne conectează cu inima, sentimentele și respirația.

9. Schimbul de energie din îmbrățișările oamenilor reprezintă o investiție în relație. Încurajează empatia și înțelegerea și creează o sinergie care aduce cu ea efecte pozitive.

10. Îmbrățișările ne învață cum să primim și să oferim.
Există o valoare egală între primirea și oferirea căldurii. Cu alte cuvinte, aceste mici acte ne educă și ne învață mai multe despre reciprocitatea dragostei.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod