De ce oamenii cu adevărat inteligenți preferă singurătatea

Pentru majoritatea oamenilor, singurătatea poate fi un adevărat coșmar, dar mințile geniale se pare că apreciază solitudinea, după cum demonstrează știința.
Un sondaj realizat de British Journal of Psychology pe un număr de 15.000 de persoane, între 18 și 28 de ani, privind timpul petrecut în singurătate, a generat rezultate foarte interesante. Astfel, s-a arătat că persoanele cu o inteligență ieșită din comun evită contactele sociale ample, preferând să-și investească timpul în atingerea unor țeluri pe care și le-au propus.

În vreme ce majoritatea oamenilor obișnuiți au declarat că sunt fericiți în preajma prietenilor, persoanele foarte inteligente preferă singurătatea creativă și nu sunt satisfăcute când trebuie să-și cheltuiască timpul în relații sociale.

Se știe, de altfel, că mulți dintre marii gânditori ai oamenirii au fost niște solitari; exemplele sunt numeroase, Lao Tzu, Nietzsche, Emerson, Woolf fiind doar câteva dintre ele. 

Nu este vorba despre acea rupere de lume care se înregistrează din ce în ce mai mult în societatea tehnologică a zilelor noastre, când petrecem ore în șir pe telefon, desprinși de orice și de oricine.
Ne referim la un tip de solitudine în care suntem conectați cu noi înșine, atenți la tot ceea ce se petrece în interiorul nostru.

Unul dintre motivele pentru care oamenii inteligenți preferă singurătatea este acela că nu suportă relațiile superficiale, cum sunt cele create între persoane care nu au prea multe lucruri în comun. În loc să meargă prin cluburi sau să stea la bârfe cu colegi de serviciu, astfel de oameni au un număr limitat de prieteni, dar toate relațiile lor contează cu adevărat.

Oamenii inteligenți nu au nevoie de laude și aprecieri sociale, de recunoaștere sau de legături care să-i confirme.
Numai prietenii foarte buni, cu care pot împărtăși idei valoroase, sunt importanți pentru ei. Dar, față de astfel de prieteni, un om inteligent este complet devotat și fidel și îi va ajuta întotdeauna la nevoie. Citește continuarea pe divahair.ro

divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod