De ce femeile care plâng des au o personalitate unică

Oamenii sunt binecuvântaţi cu capacitatea de a avea o multitudine de emoţii şi sentimente. Dar este şi mai interesant faptul că fiecare persoană este diferită din acest punct de vedere şi fiecare trăieşte în mod diferit fiecare experienţă.
Trăim atât tristeţea, cât şi fericirea în mod diferit. De exemplu, anumite întâmplări sau experienţe îi fac pe unii oameni să se întristeze profund şi chiar să plângă, în timp ce poate că pe alţii nu îi afectează deloc sau într-o măsură mai mică. Din păcate, oamenii sensibili, care plâng mai des decât ceilalţi sunt catalogaţi de obicei ca fiind "slabi" sau chiar depresivi.

Cu toate acestea, psihologii au ajuns la o altă concluzie. Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că persoanele care plâng des sunt mai sănătoase.
Mai mult decât atât, cei care îşi exteriorizează emoţiile prin plâns, fie că sunt lacrimi de tristeţe sau bucurie, au personalităţi unice.

Iată ce ar trebui să ştii dacă eşti o persoană care plânge des:

Plânsul te ajută să te eliberezi de stres

Atunci când plângi, te eliberezi de stres şi de emoţiile negative care îţi provoacă tristeţe. Dacă eşti acel gen de persoană care plânge des, atunci ar trebui să ştii că ai un mare avantaj: poţi depăşi orice obstacol datorită acestei "supape" de urgenţă numită plâns.
După ce plângi, te simţi eliberat şi ai o viziune mai bună asupra a ceea ce ai de făcut mai departe.

Nu te temi de propriile sentimente

Plânsul este de asemenea un semn că nu îţi este teamă de ceea ce simţi. Dacă plângi, îţi accepţi slăbiciunile, greşelile şi vulnerabilităţile. Ai curajul de a-ţi privi emoţiile în faţă şi de a te lăsa în voia lor. Pe de altă parte, este un semn că eşti o persoană sănătoasă, plânsul ajutându-te să-ţi menţii inima şi creierul sănătoase, prin eliminarea tensiunii emoţionale.

Trăieşti aşa cum simţi

Eşti acel gen de persoană care îşi pune inima pe tavă şi nu se teme să trăiască aşa cum simte? Atunci eşti în mod sigur o persoană preţioasă. Nu oricine este capabil să-şi manifeste sentimentele şi emoţiile cu sinceritate.
Iar plânsul este modul în care demonstrezi toate acestea, fie că plângi pentru alţii, pentru tine, de bucurie sau tristeţe. Chiar dacă unii oameni consideră acest comportament un semn de slăbiciune, ignoră-i. Este pentru binele tău să trăieşti exact aşa cum simţi.

Dobândeşti echilibru

Atunci când îţi accepţi emoţiile, poţi atinge echilibrul perfect în viaţă. Echilibrul nu înseamnă doar să jonglezi cu viaţa profesională, cea de familie sau socială, ci şi capacitatea de a trăi echilibrat din punct de vedere emoţional.
Atunci când îţi accepţi sentimentele, le îmbrăţişezi pe cele pozitive şi renunţi la cele care îţi fac rău.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod