somn

De câte ori e normal să te trezești în timpul nopții? Răspunsul unui expert

Nu este ceva neobișnuit să te trezești în toiul nopții, fie că îți strică somnul un vis urât sau că simți nevoia să mergi la toaletă. Uneori nici nu ne amintim că ne-am întrerupt somnul noaptea.
Se intampla, cateodata, sa-ti sara somnul. Dar de cate ori este normal sa te trezesti noaptea? Doctorul Joshua Tal, expert in psihologie, a explicat pentru Mind Body Green cum stau lucrurile cu trezitul din somn noaptea.

Cand ai nevoie de un specialist


Vestea buna e ca este absolut normal sa te trezesti in toiul noptii, chiar de mai multe ori. Expertul mentionat spune ca aceasta era norma in trecut: „Inainte de revolutia industriala, oamenii obisnuiau sa mearga putin mai devreme la somn decat in zilele noastre si se trezeau practic la miezul noptii, mergeau la toaleta, mai stateau putin, eventual beau putin ceai si pe urma dormeau iar”.

Odata cu dezvoltarea economica, insomnia a inceput sa se faca tot mai simtita.
Cu toate acestea, trezirea in timpul noptii nu inseamna neaparat ca ai tulburari de somn: „De obicei te trezesti intre fazele somnului, astfel ca nu intrerupi, totusi, somnul esential”, arata Joshua Tal. Acesta spune ca e mai usor sa te trezesti in timpul somnului usor (fazele 1 sau 2) din cauza unui zgomot sau pentru a merge la toaleta, ceea ce este normal.

Totusi, daca te trezesti de patru sau cinci ori pe noapte, este prea mult si poate fi semnul unei probleme. In plus, n-ar trebui sa dureze mai mult de 15-30 de minute sa adormi din nou.
Asadar, daca te trezesti de mai multe ori noaptea sau nu poti sa adormi usor, atunci trebuie sa consulti un specialist, de exemplu un expert in psihologia somnului. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod