Cum te poți elibera de suferințele emoționale - Exercițiu practic



Îți voi prezenta în continuare un exercițiu în 10 pași care te ajută să reduci suferința interioară asociată unor evenimente din trecutul tău.


1. Așează-te într-o poziție confortabilă și relaxează-te eliberând mintea de orice fel de griji, probleme sau gânduri care mai pot apărea. Concentrează-te pe respirație și urmărește-ți suflul pentru 1-2 minute inspirând puternic și eliberând aerul lent.
2. Gândește-te la acel eveniment neplăcut din trecut pe care vrei să îl lucrezi acum și care încă mai doare atunci când ți-l amintești.
Pe o scară de la 1 la 10 poate fi un eveniment de 6.
3. Observă imaginile care îți apar în minte ca și cum ele ar fi niște fotografii mentale. 
4. Observă și senzațiile din corp. Unde anume sunt localizate aceste senzații din corpul tău? Unde în corpul fizic simți acea suferință interioară?
5. Simbolizează senzația corporală neplăcută: dă-i o formă, o culoare, o mărime. 
6. Extrage din corpul tău acest simbol și așează-l imaginar în una din palmele tale.
7. Acum începe să modifici toate caracteristicile acestei senzații simbolizate.
Modifică forma, culoarea, mișcarea, textura.
8. Introdu acest simbol la loc în interiorul corpului făcând un gest de aducere în interior cu mâna în care simbolul a fost așezat.
9. Observă cum te simți acum când te gândești la evenimentul pe care ai lucrat.
10. Repetă acest exercițiu de câte ori este nevoie până când observi reducerea intensității senzației neplăcute.

Mintea ta este acum mai liniștită și mai eliberată de suferințele din trecut. Poți rămâne câteva momente liniștit ascultându-ți respirația și să te bucuri de aceste senzații de calm interior și de eliberare pe care le simți acum.

Acest exercițiu te poate ajuta să îți disciplinezi mintea, să fii mai în contact cu corpul tău și să te eliberezi de suferințele din trecutul tău.
Este recomandat să faci acest exercițiu zilnic până când simți că te-ai eliberat complet. Vei vedea că pe măsură ce realizezi exercițiul și intri în introspectie îți vor veni noi amintiri pe care le poți prelucra cu ajutorul acestei tehnici.

nina-paraschivescu---master-nlp-specializat-n-psihoterapii-transpersonale
nina-paraschivescu---master-nlp-specializat-n-psihoterapii-transpersonale
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod