mândrie

Cum te poate ajuta mândria

Nimănui nu-i place o persoană care se dă mare. Mândria este o sabie cu două tăișuri. Când nu ești suficient de mândru, ai probleme cu succesul. Dacă ești prea mândru, oamenii te confundă cu un narcisist. Există oare momente în care mândria este un lucru bun? Mai jos, poți regăsi diferitele tipuri ale mândriei și modul în care se manifestă acestea. Mândria reprezintă un concept mai complex față de ce se vede la prima vedere și vei putea descoperi unele moduri în care mândria îți poate fi benefică.

Situații în care te poate ajuta mândria


Niciun lucru în exces nu e bun, nici măcar sentimentul de mândrie. Acesta este adesea negativ, deoarece pune accentul pe orgoliu și pe sine în detrimentul grupului. Prea multă laudă poate inflama egoul unei persoane și crea o unitate de validare externă. Dacă te bazezi exclusiv pe laudele externe pentru motivație, vei avea dificultăți cu auto-motivația. Atunci când te bucuri de laudele nemeritate, poți ajunge și să îți dorești să le întâlnești mai des în viața ta.
Oamenii prea mândri pot dezvolta un sentiment de superioritate față de ceilalți. Atunci când un individ este prea mândru, s-ar putea să se încăpățâneze să nu ceară ajutorul celor din jurul său. Din aceste motive, în general, oamenii nu suportă persoanele prea mândre.

Mândria nu trebuie să fie un subiect negativ. Este sănătos să oferi și să primești laude atunci când acestea sunt meritate. Este important să oferi apreciere atunci când cineva face ceva bine și este la fel de important să fii apreciat.
Cât timp oamenii acceptă laudele cu un echilibru de mândrie și umilință, nu este nimic în neregulă cu faptul că munca bună este recunoscută. Iată câteva motive pentru care mândria poate fi privită dintr-o perspectivă pozitivă:

1. Vei avea standarde ridicate


Persoanele care se mândresc cu munca lor au mai multe șanse de a obține rezultate bune.

2. Poți să treci peste negativitate


Când ceva nu merge așa cum vrei tu, ai nevoie de mândrie pentru a continua. Mândria te ajută să devii mai rezistent.

3. Reprezintă un semn că îți pasă


Dacă nu te mândrești cu ceea ce faci, probabil că nu îți pasă.

4. Din mândrie vine dorința de a conduce


Când îți pasă de ceva, ești dispus să lupți. Dacă un proiect, o organizație sau un loc este în pericol, o persoană mândră va deveni lider pentru a oferi protecția necesară.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod