Cum să treci peste depresia de Valentine's Day


Izolarea socială şi melancolia

Izolarea socială, în special în perioada sărbătorilor, este una dintre cele mai importante semne ale apariţiei depresiei. Oamenii depresivi sunt singuratici şi evita interacţiunea socială. Acest fapt îi face să se simtă cu atât mai mult singuri şi nedoriţi, întrebându-se de ce nu pot fi şi ei atât de fericiţi precum ceilalţi.

Evenimentele importante ce au loc în timpul unui anpot aduce amintiri foarte plăcute despre cum obişnuiau să le petreacă în trecut, despre cât de bine era atunci comparativ cu prezentul.
Această situaţie apare mai ales în cazul celor care au suferit o pierdere importantă – fie decesul unei persoane dragi, fie despărţirea de partenerul de viaţă.

Cum să treceţi peste depresia de Ziua Îndrăgostiţilor

Depresia de Valentine’s Day poate apărea atât în cazul persoanelor singure, cât şi în cazul persoanelor care nu sunt fericite în relaţia în care se afla. Această sărbătoare poate declanşa sentimente de pierdere, neadaptare, scăderea stimei faţă de sine sau respingere.
Este din ce în ce mai greu să treci peste o astfel de zi, de când a început să fie promovată, acceptată şi sărbătorita de foarte multe persoane.

Oamenii au nevoie de conexiuni speciale cu cei din jur pentru a fi fericiţi, au nevoie să ofere şi să primească afecţiune. Însă în cazul în care aceste lucruri nu se întâmplă, exista numeroase activităţi plăcute care pot ajuta la ridicarea moralului. Specialiştii www.depresiv.ro recomanda ca, de sărbători, să aveţi curajul să începeţi noi obiceiuri, tradiţii.
În acest fel nu vă veţi mai gândi la modul în care obişnuiaţi să le petreceţi în trecut.

De Ziua Îndrăgostiţilor puteţi să vă răsfăţaţi şi să vă cumpăraţi dumneavoastră un cadou sau puteţi face un gest drăguţ pentru o persoană nevoiaşă. Puteţi organiza o petrecere chiar dacă nu aveţi partener de viaţă sau puteţi ieşi în oraş cu prietenii care sunt tot singuri. O simplă sărbătoare nu trebuie să vă influenţeze în aşa măsură starea de spirit, încât să pornească un întreg episod depresiv.
Apelaţi cu încredere la familie şi la prieteni, ei sunt cei care vă vor face să vă simţiţi apreciaţi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod