Cum să te relaxezi în 5 minute? Cele mai bune soluţii antistres

Lucrurile mărunte care sunt exact pe placul tău pot să inducă o stare de calm. Oricât de banale ar părea la o primă vedere, aceste soluţii antistres chiar dau rezultate!
O plimbare prin parc într-o zi însorită, o oră petrecută la o cafenea împreună cu o prietenă dragă, o oră de yoga/meditaţie sau un răsfăţ complet la spa se pot număra printre cele mai eficiente soluţii antistres care ne încarcă mereu cu multă energie. Însă, ce te faci dacă ai nevoie de o deconectare rapidă pentru că nu ai mult timp la dispoziţie şi eşti foarte ocupată la muncă? Există câteva soluţii antistres care te ajută să te relaxezi în 5 minute! Pot să pară banale la o primp vedere, însă în funcţie de preferinţele fiecăruia, anumite lucruri mărunte făcute la momentul potrivit şi care sunt exact pe placul tău te pot ajuta să te deconectezi şi să-ţi încarci "bateriile". Iată cele mai rapide şi eficiente soluţii antistres la care poţi să apelezi atunci când vrei să te relaxezi, dar nu ai mult timp la dispoziţie:

Cele mai bune soluţii antistres: Bea o cană cu ceai verde

Ceaiul verde este o sursă excelentă de L-teanină, o substanţă care are rol calmant. Este o opţiune bună atunci când ai o stare de tensiune şi simţi că nu te mai poţi concentra.


Mănâncă ciocolată neagră

Câteva pătrăţele de ciocolată te pot calma atunci când eşti nervoasă, deoarece reglează nivelul de cortizol (hormonuol stresului) din corp şi stabilizează metabolismul.

Masează talpa piciorului pe o minge de golf

O minge de golf poate să fie foarte utilă pentru masajul tălpilor. Dacă ai doar 5 minute de relaxare foloseşte-te de această tehnică foarte utilă! De asemenea, bilele antistres sau alte dispozitive special create pentru detensionare pot să fie utile în momentele în care ai cu adevărat nevoie de o pauză.

Cele mai bune soluţii antistres: Mestecă gumă

Potrivit cercetărilor, se pare că mestecarea unei gume are un efect rapid asupra creierului, ajutându-te să te calmezi atunci când treci printr-o situaţia stresantă.

Priveşte pe fereastră 5 minute

Găseşte un loc liniştit şi priveşte pe fereastră 5 minute pentru a relaxa ochii. Această mică pauză în care să priveşti relaxată pe fereastră te poate încărca de energie, în special dacă ai o privelişte pe placul tău.

Cele mai bune soluţii antistres: Ia o gustare crocantă

Un baton crocant sau o gustare sărată şi crocantă pot să fie opţiuni foarte bune pentru a te elibera de stres. În funcţie de gusturile tale, aceste gustări crocante s-au dovedit a avea un efect calmant atunci când sunt consumate la momentul potrivit.
Chiar dacă sunt mici plăceri, acestea conferă o satisfacţie maximă şi te ajută să continui cu succes ziua de muncă.

Stai 5 minute în soare

În loc de o pauză pe care să o petreci tot în faţa monitorului, fă o scurtă plimbare afară pentru a te bucura de razele soarelui.

Numără până la zece şi înapoi

Este o soluţie antistres bună atunci când ai un interviu pentru un job sau trebuie să vorbeşti în public. Numără până la 10 şi înapoi ca să îţi distragi atenţia, concentrându-te asupra numerelor. Este un truc care funcţionează rapid şi te ajută să te calmezi puţin.

Pune capul pe o pernă

Dacă este posibil să faci acest exerciţiu în timpul zilei vei constatat efectul benefic extrem de rapid. Pune capul pe pernă timp de 5 minute şi închipuie-ţi cum ea absoarbe toate grijile tale şi te eliberează de stres.

Cele mai bune soluţii antistres: Meditează

Există dovezi clare care arată că doar câteva minute de meditaţie în linişte pot să aibă un efect instant de calmare. De asemenea, aplică şi tehnicile de respiraţie, lăsând aerul să pătrundă adânc în abdomen pentru a ajunge la o stare de relaxare completă.


Apă rece pe încheieturile mâinilor

Când simţi că eşti foarte stresată sau agitată poţi să foloseşti această soluţie antistres. Lasă apa rece să curgă pe încheieturile mâinilor şi umezeşte partea din spate a urechilor! Acest mic truc te va ajuta să te calmezi.

Plănuieşte următorul concediu

Gândeşte-te la locurile frumoase pe care vrei să le vizitezi şi începe să planifici fiecare pas pentru a avea o vacanţă de vis. Acest mic truc te poate ajuta să te calmezi şi să te concentrezi mai bine asupra lucrului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod