Cum să te eliberezi din furtuna propriilor tale emoții

Viața trece prin furtuni adesea. Și parcă nu te simți bine atunci când treci printr-o astfel de furtună. Nu știi ce să faci. În acele momente, toate practicile, concepțiile, ideile și idealurile tale spirituale se destramă.
Devotamentul tău, iubirea ta și toate lucrurile frumoase pe care le prețuiești în viață par a dispărea în aceste clipe. Ești sub influența altor lucruri. Însă cum poți să te eliberezi din furtuna propriilor tale emoții?

Modalități prin care poți să scapi de furtuna propriilor tale emoții


Ți se pare că nimic nu e de folos. Stai, închizi ochii și încerci să meditezi. Însă mintea ta nu stă locului. Te simți ca și cum ai fi într-un cuptor și nu știi cum să închizi focul.
Și cu cât te străduieși mai tare să stingi cuptorul, cu atât mai tare arde focul, agitația crescând în intensitate. Te simți bine doar între furtuni. Câte astfel de furtuni apar în viața ta? Cu cât sunt mai puțin frecvente în viață, cu atât mai bine te simți. Gândește-te la acele momente de agitație. Respiri mai greu. Corpul tău devine insuportabil. Iar viața pare a fi ca un ocean, fiecare val al său lovindu-te în față.

Aceasta este o problemă pe care o poți atașa la un milion de cauze sau motive, dar cum te poți elibera din furtuna propriilor emoții? Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să conștientizezi.
În acel moment, furtuna va dispărea. Nu regreta lucrurile pe care le-ai făcut. Atunci când mintea ta se calmează, vei avea parte de o mare ușurare.

Nicio furtună nu poate fi prezentă în viața ta tot timpul. Este imposibil. Aceasta vine și pleacă. Spune-ți că indiferent ce va veni, nu te poate distruge. Poate fi dureros, dar nu contează. Tot nu te poate distruge. Ești mai presus decât toate aceste emoții sau valuri. Toate se ridică în tine și nu te pot distruge. Lasă-le să existe! Atunci când apare furtuna propriilor emoții, las-o să se desfășoare! Nu încerca să scapi de ea! Și meditează pentru a-ți purifica întregul sistem!

Nu poate exista un ocean fără valuri.
Fiecare eveniment care te afectează o face undeva la suprafață și creează mișcare. Primește tot ce vine cu brațele deschise! Nu spune că este imposibil pentru tine! Acest gând al imposibilului înseamnă că reziști și nu face decât să prelungească durata furtunii. Orice furtună se ivește, las-o să vină! Vei reuși să treci de ea și să te maturizezi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod