Cum să lași trecutul în urmă în 9 pași

Timpul trece foarte repede și trecutul nu ar trebui să-ți dicteze reacțiile din prezent. Descoperă cum poți lăsa definitiv în urmă momentele neplăcute sau greșelile pe care le-ai făcut pentru a continua cu mult optimism.
Încercările sau clipele dificile prin care ai trecut și-au pus amprenta asupra personalității tale, dar nu trebuie să te lași influențat mereu de ceea ce s-a întâmplat în trecut. În unele cazuri poate fi mai complicat să lași în urmă trecutul, dar există soluții utile pentru a avea mereu o gândire pozitivă și a te bucura în primul rând de momentele din prezent. Nu lăsa trecutul să te definească, ci reinventează-ți mereu felul de a fi, în funcție de circumstanțe sau de lucrurile care te fac fericit. Cu toții alegem ce vrem să devenim și lucrurile care nu au mers bine în trecut nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă chiar acum.

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a privi mereu înainte:

 
1. Conștientizează că este timpul să mergi mai departe

Cel mai difcil lucru este să te hotărăști să treci de ceea ce s-a întâmplat. Este dificil să faci noi alegeri dacă ești afectat de greșelile din trecut, dar este important să știi că viitorul îți aparține.
Nu ai de ce să rămâi blocat în perspectiva vechilor amintiri, ci poți începe să clădești viața pe care vrei să o ai.

 
2. Fă o listă cu lucrurile pe care le poți face din nou

Viața nu ne dă prea des a doua șansă de a face ceva, dar specialiștii îți recomandă să faci o listă cu lucrurile pe care le-ai face altfel dacă ai putea să te întorci în timp. O astfel de listă te ajută să înveți din propriile greșeli și, în același timp, vei găsi noi idei pentru cum ar trebui să acționezi în prezent pentru a preveni consecințele nefaste. Vei deveni mai organizat, iar experiențele din trecut vor deveni baza succesului din viitorul tău.

 
3. Ai încredere în tine

Durerea sau suferința fac parte din viața tuturor și dacă vei avea încredere în tine îți va fi mult mai ușor să depășești sentimentele negative. În acest mod vei fi din nou optimist, iar gândirea pozitivă te va face să mergi mai departe și să nu te gândești constant la amintirile care te afectează.

 
4. Meditează

Dacă te simți frustrat sau deprimat din cauza trecutului tău meditația te va ajuta să fii mai calm și să îți poți analiza obiectiv sentimentele. Respiră adânc și distanțează-te pentru câteva minute de ritmul agitat al vieții cotidiene.
Liniștea pe care o vei găsi va favoriza neutralizarea emoțiilor negative, a anxietății sau a îngrijorării constante care ți-ar putea periclita sănătatea.

 
5. Trăiește în prezent

Dacă nu te bucuri de clipele pe care le trăiești acum nu vei avea șansa de a crea un viitor mai bun. Nu lăsa regretele să-ți întunece clipele fericite din prezent. Nu ai cum să te întorci în timp, așa că ieși mai des cu prietenii, fă sport, fii plin de energie și vei vedea că activitatea constantă și focalizarea pe lucrurile pe care le poți realiza acum îți vor da o nouă perspectivă și vei începe să observi că ai multe lucruri pentru care ești recunoscător.

 
6. Uită de teamă

Dacă ai avut un eșec în trecut este posibil să-ți fie teamă să realizezi acea activitate din nou, gândindu-te că rezultatul va fi identic. Dacă nu poți depăși această teamă ai putea deveni stresat sau tensionat. Specialiștii îți recomandă să iei teama ca pe o provocare și să realizezi, pe rând, toate acțiunile de care te temi.
Nu mai ești aceeași persoană din trecut și, pe măsură ce-ți vei depăși temerile, vei fi mai optimist, gata de noi realizări.

 
7. Nu uita de principii și valori

Dacă vrei să ai succes contează să rămâi loial setului tău de valori și principii morale. Întâmplările neplăcute pot aduce schimbări care de multe ori afectează valorile, dar o atitudine pozitivă și respectarea constantă a propriilor principii îți vor oferi o bază solidă pentru a trece mai repede peste lucrurile care te afectează.

 
8. Iartă

Greșelile pot apărea oricând, dar dacă îți amintești mereu ce s-a întâmplat va fi greu să-ți continui viața. Dacă ai făcut greșeli cere-ți scuze, consolează-i pe cei afectați și iartă-te. Dacă tu ai fost victima unei greșeli este la fel de important să ierți și să mergi mai departe pentru a fi fericit din nou.

 
9. Fii convins că ai făcut tot ce ai putut

Percepțiile au un impact decisiv asupra sentimentelor și acțiunilor. Felul în care reacționezi la ceva din trecut ți-ar putea afecta prezentul și chiar viitorul.
Dacă te simți vinovat și crezi că ar fi trebuit să procedezi altfel, repetă-ți că ai făcut tot ce puteai în acel moment. Înțelege că efortul tău nu a fost făcut degeaba și folosește acel moment ca bază pentru a-ți îmbunătăți comportamentul și a avea un viitor de succes.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod