Cristina Eremia - coachul care te ajută să descoperi zeiţa din tine!

Identity & Career Coach, Cristina Eremia este pasionată din copilărie de lumea miturilor, legendelor şi poveştilor, iar studiile în psihologie, analiză jungiană şi lucrul cu visele îi permit să-şi valorifice acesta veche preocupare, punându-şi cunoştinţele şi experienţele acumulate în slujba demersului de dezvoltare personală.
Eşti prima persoană de la care am auzit despre arhetipurile feminităţii şi zeiţele care se află în fiecare dintre noi. Cum te-ai apropiat de aceste concepte din domeniul cunoaşterii de sine şi de ce le-ai ales pe ele pentru a ne ajuta, prin workshop-urile pe care le organizezi pe această tema, să ne apropiem de noi?

Despre arhetipuri ştiu din liceu, de când am citi biografia lui Jung “Amintiri, vise, reflecţii” şi am început să studiez psihologie individual, citind cărţile de pe piaţă, şi spoi ducându-mă la unele din cursurile facultăţii de psihologie. Am găsit explicaţia unor vise şi experienţe trăite şi m-am apucat să aprofundez psihologia analitică. Au urmat studiile formale în cadrul universităţii şi diverse programe de dezvoltare personală şi formare profesională.

Le-am ales pentru că este o frumoasă perspectivă şi metaforă a vieţii şi o metodă de lucru cu tine însăţi. Poţi înţelege mult mai bine diverse aspecte din tine, pentru a le echilibra şi armoniza, din alţii pentru a te raporta diferit şi mai constructiv la ei.


Ce rol şi loc au ele în contextul activităţii tale de mentor şi life-coach?

Reprezintă un instrument de autocunoaştere şi lucru cu sine. Nu le “ofer” clienţilor decât dacă mă întreabă şi vor să afle despre asta. Altfel lucrez cu perspectiva clientului. Nu îi impun o viziune care ar putea să nu rezoneze cu el. Le folosesc în special în workshop-ul dedicat dezvoltării feminităţii.


Ce înseamnă mai exact "arhetipurile feminităţii"?

Arhetipurile sunt imagini primordiale, modele atitudinale şi comportamentale universale, inerente psihicului fiecăruia dintre noi. Au un mod de manifestare şi amprenta energetică specifică, care se exprimă în stilul de viaţă al persoanei, ritmul de lucru, modul de a gândi şi simţi, gradul de energie pe care îl are, calitatea focusului conştienţei.

Cele ale feminităţii se referă la modele feminine ancestrale care sunt valabile şi astăzi şi orice femeie poate identifica “zeiţele” care o locuiesc interior, odată ce le cunoaşte – demers în care le susţin pe participantele la workshop-urile pe care le organizez şi voi încerca asta şi prin seria de articole de aici.


De ce este important să fim conştiente de aceste arhetipuri, cum ne pot ajuta?

În primul rând dobândim mai multă siguranţă de sine înţelegând aceste aspecte care ne activează din străfundurile psihicului nostru; se optimizează imaginea de sine, ne putem echilibra fiinţa mai uşor şi funcţiona mai eficient în plan social, ne conectăm cu resurse interioare profunde şi căpătăm mai multă energie şi claritate în acţiunile şi deciziile noastre.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod