Ce spune vocea despre personalitatea ta?

Nu contează numai ce spui, ci și felul în care vocea ta transmite mesajul dorit. Tonul, volumul și stabilitatea glasului pot da indicii importante despre toate lucrurile care contează pentru tine.
Vocea ta nu reflectă numai capacitatea de a fredona anumite melodii sau de a te face auzit atunci când sunt multe persoane în jurul tău. Potrivit specialiștilor, glasul fiecărei persoane poate da indicii despre felul în care percepe alte persoane, gradul de satisfacție personală și profesională, stabilitatea sentimentelor sau maturitatea gândirii.

 
Iată ce poți dezvălui de fiecare dată când îți folosești vocea:

 
1. Gradul de autoritate pe care îl impui

În cadrul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Columbia au fost înregistrați mai mulți studenți în timpul lecturii cu voce tare a unui fragment de text, înainte de a participa la o negociere. S-a constatat că studenții care citiseră mai tare și în mod expresiv s-au impus în cadrul negocierii și au reușit să li se accepte un procent ridicat din argumentele susținute, față de cei care citiseră foarte încet și monoton.

 
2. Stabilitatea căsniciei tale

Oamenii de știință au înregistrat mai multe cupluri care au participat la ședințe de terapie, iar apoi au utilizat programe specializate pentru a analiza tonul, volumul, tremuratul sau expresivitatea vocii. După 5 ani s-a constatat care era starea civilă a persoanelor respective, evidențiindu-se că participanții cu voci calde, un volum mediu și un ton măsurat aveau șanse mai mari de a avea o căsnicie de durată.

 
3. Dacă sunteți doar prieteni

Felul în care vorbești cu o persoană cu care ești într-o relație romantică este foarte diferit de tonul folosit în discuțiile cu prietenii. Cercetătorii de la Colegiul Albright au analizat vocile persoanelor în amândouă situațiile, concluzionând că diferența este atât de mare încât este suficient să se asculte o convorbire telefonică fără analizarea conținutului ei, ci numai a inflexiunilor vocii, pentru a se stabili rapid dacă se discută cu un prieten sau cu un iubit.
Potrivit cercetătorilor, explicația constă în faptul că vocea a devenit o metodă prin care comunicăm statutul unei anumite relații.

 
4. Dacă ești demn de încredere sau nu

În cadrul unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Glasgow au fost înregistrate mai multe persoane în timp ce lecturau cu voce tare același pasaj de text, iar vocile lor au fost ascultate de voluntari, care le-au dat diferite punctaje în funcție de impresia că pot avea încredere în cel pe care-l aud sau nu. Bărbații care vorbeau mai tare au fost considerați de încredere, în timp ce femeile care au accentuat finalul cuvintelor au primit un punctaj foarte redus.

 
5. Fertilitatea 

Vocile femeilor sunt mai ascuțite în perioada de ovulație față de restul lunii, când fertilitatea este mai redusă, potrivit unui studiu realizat la UCLA. De asemenea, se consideră că bărbații percep vocile mai subțiri ca fiind mult mai atractive pentru că indică tinerețea și un nivel hormonal asociat cu o fertilitate ridicată a femeilor.

 
6. Înălțimea 

În cadrul unui studiu prezentat la o conferință a Asociației pentru Acustică din America de Nord s-a constatat că persoanele care ascultă o voce pot realiza cât de înalt este cel care vorbește. Persoanele înalte au de obicei căi respiratorii de dimensiuni mai mari, situate mai jos, ceea ce le conferă o voce mai groasă față de persoanele mai scunde.

 
7. Succesul în plan profesional

Un studiu realizat prin colaborarea dintre Universitatea Duke și Universitatea din California, San Diego, a demonstrat că bărbații în funcții de conducere cu voci groase au un salariu mai mare decât cei cu voci subțiri și aduc un profit mai ridicat companiei pentru care lucrează. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod