Ce spune luna în care te-ai născut despre tine, potrivit științei

Facebook Twitter gplus Comenteaza
Astrologia ne oferă o mulțime de informații despre trăsăturile de personalitate în funcție de ziua și luna în care ne-am născut. Dar acestea nu sunt tocmai de încredere, pentru că nu există nicio bază științifică în spatele lor, care să le susțină. 

Pe de altă parte, studiile efectuate de-a lungul timpului de cercetători au evidențiat anumite caracteristici reprezentative ale oamenilor în funcție de luna nașterii. Se pare că luna sau perioada anului în care ne naștem poate afecta sănătatea, performanțele la școală sau chiar succesul în viață. 

Dar este foarte important de reținut că aceste indicii sunt calculate pe baza statisticilor și nu înseamnă neapărat că vei suferi de o afecțiune sau nu vei avea succes doar pentru că ești născut într-o anumită lună.

"Poate părea ciudat ca luna în care te naști să-ți afecteze viața, dar cât de mult trăiești, cât de înalt vei fi, cât de bine te descurci la școală, indicele de masă corporală sau predispoziția pentru anumite afecțiuni sunt toate corelate într-o anumită măsură cu perioada anului în care te-ai născut", a declarat pentru Telegraph Russell Foster, cercetător în cadrul Universității Oxford.

Iată ce spune luna în care te-ai născut despre tine, potrivit științei:
1 din 13
Persoanele născute în prima lună din an au mai multe riscuri din punct de vedere statistic să dezvolte Alzheimer, boala Crohn sau epilepsie. Oamenii de știință au presupus că acest lucru se întâmplă pentru că sunt expuși la mai puțină lumină solară în primele luni de viață, dar și în timpul sarcinii, când mama nu poate beneficia de prea multă lumină. Iar acest lucru le afectează într-o oarecare măsură dezvoltarea și îi face mai susceptibili la aceste boli, potrivit Oficiului Național pentru Statistică din Marea Britanie. Bineînțeles, acest lucru nu se aplică în cazul copiilor născuți în zone cu climat tropical.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod