Ce spune culoarea ochilor tăi despre personalitatea ta

Știi care sunt factorii care influențează culoarea ochilor? Da, genetica, dar acest răspuns este parțial adevărat. Cercetătorii de la Universitatea din Delaware sunt de părere că diferitele culori ale ochilor nu sunt doar un exemplu al trăsăturilor genetice.
În schimb, acestea sunt cauzate de variația mai multor gene și interacțiunea dintre ele. Oamenii au decriptat cu succes genomul uman, iar aceste interacțiuni sunt numeroase, multe dintre ele fiind inexplicabile. Însă ce spune culoarea ochilor tăi despre personalitatea ta?

Ce corelații există între culoarea ochilor tăi și personalitatea ta?


1. Ochii deschiși la culoare - caracter competititiv


Într-un studiu de 336 de persoane, cercetătorii australieni au intervievat oamenii pentru a măsura trăsăturile de personalitate. Concluzia lor a fost că persoanele cu ochii mai deschiși la culoare, de exemplu albastru sau verde deschis, sunt considerate mai competitive și mai puțin agreabile.

2. Ochii deschiși la culoare - risc scăzut de a dezvolta vitiligo


Vitiligo este o boală autoimună în care anumite zone ale pielii pierd celulele pigmentare. Simptomele și semnele acestei afecțiuni includ zone neregulate sau depigmentate de piele, care acoperă corpul, inclusiv părul, retina și membranele mucoase.
Într-un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea de la Școala de Medicină Colorado, cercetătorii au descoperit că doar 27% dintre cele 3.000 de persoane cu vitiligo aveau ochii albaștri sau gri. Există, de asemenea, o legătură între vitiligo și alte boli, cum ar fi diabetul de tip 1, Lupus sau boala tiroidiană.

3. Ochii închiși la culoare - consum scăzut de alcool


Persoanele cu ochii deschiși la culoare beau mai mult conform unui sondaj efectuat de Georgia State University, care a inclus 12.000 de bărbați și femei. Cercetătorii declară că au găsit o corelație reală între culoarea ochilor și consumul de alcool.
Oamenii de știință observă că relația dintre culoarea ochilor și tendința de consum a alcoolului provine probabil din sensibilitatea mai mare la alcool și conexiunile dintre centrele emoționale și excitante ale creierului și culoarea ochilor.

4. Ochii închiși la culoare - persoane de încredere


Într-un studiu recent, participanților li s-a cerut să evalueze încrederea unei persoane bazată pe culoarea ochilor. Culoarea ochilor a avut un efect semnificativ conform autorilor, aceștia fiind mai puțini siguri dacă alte caracteristici faciale (bărbia, maxilarul, fruntea etc.) au influențat rezultatele.
Ca atare, cercetătorii au ajuns la concluzia că nu culoarea ochilor căprui a cauzat o percepție mai puternică a încrederii, ci mai degrabă trăsăturile faciale asociate cu ochii căprui. Caracteristicile feței, cum ar fi ochii mari, gura mare și bărbia mai lată, sunt corelate, de asemenea, cu sentimentul de încredere.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod