Ce spun obiceiurile alimentare despre personalitatea ta

Majoritatea oamenilor nu îşi dau seama că obiceiurile alimentare sunt ca o fereastră pentru personalitatea lor.
Specialiştii au descoperit o legătură strânsă între modul în care mâncăm şi modul în care acţionăm. Ei spun că obiceiurile noastre alimentare sunt instinctuale şi chiar dacă încercăm să le modificăm, cele reale tot vor ieşi la iveală în cele din urmă. Tot ce trebuie să faci este să priveşti cu atenţie modul în care cineva mănâncă pentru a descoperi câteva dintre trăsăturile caracterului său.

Care sunt cele mai comune stiluri de a mânca şi ce spun acestea despre personalitatea unui om?


Dacă mănânci lent

Mâncatul într-un ritm lent poate fi unul dintre cele mai enervante lucruri dacă eşti persoana care a terminat deja şi aşteaptă pe altcineva. Cu toate acestea, oamenii care nu par să se grăbească atunci când mănânacă vor să se bucure de fiecare clipă din viaţa lor. Ei urmează acest tipar la locul de muncă şi în viaţa personală şi, uneori, acesta îi poate face să-şi piardă timpul. De asemenea, colegii lor ar putea să fie revoltaţi din cauza faptului că au nevoie de mult timp ca să ducă la bun sfârşit o sarcină şi pentru a trece la alta.

Dacă mănânci repede

Aceia dintre voi care mănâncă tot în 5 minute trebuie să fie foarte buni la multitasking.
Cei care mănâncă rapid reuşesc să respecte mereu termenele limită. Ei sunt, de asemenea, foarte competitivi şi mereu pe fugă, ceea ce înseamnă că riscă să piardă momente preţioase din viaţa lor. Aceştia pot fi distraşi total de îndeplinirea obligaţiilor şi uită să aibă grijă de ei înşişi.

Dacă eşti pretenţios

Este imposibil ca o persoană pretenţioasă la mâncare să nu pună întrebări la restaurant sau să nu ceară să-i fie adăugate anumite ingrediente. Aceşti oameni se simt în siguranţă în zona lor de confort, dar le este foarte frică să facă paşi suplimentari spre ceva necunoscut. Ei se angajează doar în companii pe care le cunoaşte foarte bine şi nu-şi asumă niciun risc, temându-se că ar putea eşua. Cu toate acestea, ei vor să înveţe şi să evolueze şi nu se tem să pună întrebări despre orice.

Dacă îţi aranjezi alimentele pe farfurie

Oamenii care fac parte din această categorie urăsc ca alimentele lor să se atingă în farfurie. Nevoia de a păstra totul în ordine îi face să exceleze la locul de muncă, deţinând controlul absolut asupra sarcinilor lor. Locuinţa lor e, cel mai probabil, imaculată, deoarece urăsc dezordinea.
E posibil ca ei să devină foarte nervoşi şi agitaţi atunci când lucrurile nu merg aşa cum şi-au planificat şi sunt nevoiţi să înceapă să facă compromisuri de dragul sănătăţii lor.

Dacă amesteci toate alimentele de pe farfurie

Oamenii care amestecă toate alimentele de pe farfuria lor şi iau o înghiţitură care include puţin din tot sunt, de obicei, deschişi şi prietenoşi şi le place să îşi asume multe responsabilităţi la locul de muncă. Îşi iubesc slujba, dar ştiu să îşi facă timp şi pentru cei dragi şi, de obicei, păstrează relaţii sănătoase. Cu toate acestea, uneori, se suprasolicită şi vor ajunge la epuizare în cele din urmă.

Dacă eşti aventuros

Oamenii care încearcă cele mai ciudate feluri de mâncare sunt persoane care îşi asumă riscuri în viaţa de zi cu zi şi nu se tem de eşec. Ei vor spune "da" chiar şi celei mai nebuneşti idei, dorind să iasă din zona lor de confort. Nimeni nu îi percepe ca fiind plictisitori şi mulţi îi admiră pentru curaj şi pentru decizia de asumare a riscurilor. Cu toate acestea, ei ar trebui să fie atenţi să nu-i determine pe ceilalţi să fie ca şi ei, pentru că nu toţi sunt pregătiţi să-şi asume riscuri.

Dacă mănânci doar un singur fel de mâncare

Aici este vorba despre oamenii care preferă să mănânce doar un fel de mâncare înainte de a trece la următorul.
Ei sunt orientaţi spre detaliu şi gândesc totul foarte atent. Acesta este motivul pentru care ei au mare succes în ceea ce fac şi sunt lăudaţi că sunt meticuloşi în munca lor. Ei văd chiar şi cele mai mici detalii pe care ceilalţi nu le-ar observa. Cu toate acestea, ei ar trebui să fie mai răbdători cu cei care nu le urmează strategia.

Dacă mănânci zgomotos

Unul dintre cele mai enervante lucruri care se poate întâmpla este să stai la masă cu cineva care mestecă zgomotos şi care vorbeşte cu mâncarea în gură. Aceşti oameni sunt foarte extrovertiţi şi prietenoşi şi nu le pasă de ce cred alţii despre ei. Ei nu se îngrijorează niciodată de nimic şi tratează orice mică problemă cu o atitudine relaxată. Este foarte posibil ca ei să întâmpine dificultăţi în a se alătura unui grup.

Dacă îţi pregăteşti cu grijă mesele

În această categorie intră oamenii care preferă să-şi taie alimentele în bucăţi mici înainte de a începe să mănânce. Mintea lor ageră şi abilităţile organizatorice îi fac să se comporte aşa. Au aspiraţii mari pentru cariera lor, chiar dacă toată lumea crede că trăiesc într-un balon. De asemenea, le place să-şi facă planuri cu prietenii în avans, astfel încât să-şi organizeze eficient programul.
Cu toate acestea, ar trebui să fie atenţi să nu rateze prezentul în timp ce-şi planifică viitorul.

Dacă ceri mâncarea altcuiva

Deşi este un gest puţin egoist să nu vrei să împarţi mâncarea cu cineva, e extrem de enervant atunci când cineva îţi cere să guste din mâncarea ta de fiecare dată. Aceşti oameni au tendinţa de a deveni posesivi şi de a cere ceea ce îşi doresc, atunci când îşi doresc. Cu toate acestea, ei sunt foarte politicoşi şi afectuoşi cu cei din jurul lor, doar că mai deraiază din când în când.

Dacă nu împarţi niciodată mâncarea ta cu cineva

Ştim cu toţii că atunci când luăm masa împreună cu alţi oameni e un gest politicos să oferim din mâncarea noastră. Iar atunci când cineva nu vrea să facă acest lucru, alţii ar putea crede că e egoist. Cel mai probabil aceste persoane sunt independete şi nu vor să facă acest lucru doar pentru că trebuie.  




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod