frica

Ce spun fricile despre personalitatea ta?

Fricile pe care le ai nu sunt în totalitate iraționale. În plus, acestea ar putea spune foarte multe despre personalitatea ta. Iată care sunt corelațiile dintre fricile pe care le ai și caracterul tău!

Care este corelația dintre fricile și personalitatea ta?


1. Teama de clovni înseamnă că prețuiești onestitatea


Potrivit unui articol din Scientific American, clovnii sunt văzuți ca personaje ale căror măști le dau sentimentul că pot evita comportamentul social acceptabil. Deci nu este o surpriză faptul că teama de clovni este destul de comună - aproape unul din 10 adulți o are. Într-un studiu efectuat la Universitatea din Sheffield, 250 de copii între 4 și 16 ani au fost întrebați ce părere au despre clovni. Aceștia au spus că îi consideră niște necunoscuți înspăimântători. Citirea expresiilor faciale a reprezentat mult timp cheia supraviețuirii oamenilor, iar incapacitatea de a discerne expresiile și adevăratele intenții ale clovnilor ridică suspiciuni. Oamenii care se tem de clovni tind să se mândrească cu onestitatea, transparența și simplitatea, așteptându-se ca cei din jurul lor să facă același lucru.

2. Teama de sânge înseamnă că ești o persoană calmă


Dacă vederea acestui lichid de culoare roșie îți dă amețeli, suferi de hemofobie. Observarea sângelui care curge dintr-o rană îți va stimula instantaneu mecanismele de apărare, crescând ritmul cardiac și tensiunea arterială.
Dacă leșini la vederea sângelui, se activează un reflex primitiv adânc îngropat în creierul tău. Mintea asociază sângele cu ceva greșit și trimite semnale de alarmă către creierul tău. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci ai un puternic instinct de protecție și tinzi să fii o persoană calmă. De asemenea, îți apreciezi corpul și te străduiești să ai grijă de el cât de bine poți.

3. Frica de șerpi înseamnă că le iei apărarea altora


Șerpii sperie destul de mulți oameni. Dacă te regăsești în această situație, frica de șerpi poate deriva din instinctul tău de a-i proteja pe alții. Mai presus de toate, prețuiești oamenii și relațiile din jurul tău. Cu siguranță nu ești genul de persoană care să tacă atunci când este o ceartă. Cel mai probabil, îți aperi prietenii, deoarece loialitatea este una dintre calitățile tale. Cu toate acestea, temperamentul tău aprins poate apărea chiar și atunci când ai grijă de cei pe care îi iubești. Deși este important să fii loial, asigură-te că menții un echilibru în relațiile tale și că recurgi la compromisuri atunci când este necesar.

4. Frica de păianjeni înseamnă că ești un lider


Nu ești un mare fan al acestor insecte cu 8 picioare? Este de înțeles, aceasta fiind una dintre cele mai întâlnite fobii existente. Cercetările anterioare au indicat faptul că păianjenii prezentau o amenințare comună în supraviețuirea primilor oameni, încât capacitatea de a-i localiza a devenit o necesitatea evolutivă.
Oamenii de știință folosesc acest raționament pentru a explica de ce unii oameni încă fug în toate direcțiile atunci când văd păianjenii inofensivi. În cele din urmă, este indicată o tendință înrădăcinată de a conduce și de a supraviețui. Sensibilitatea și fiabilitatea sunt calitățile tale cele mai importante, iar timpul scurt de reacție este apreciat, dacă îți este frică de păianjeni.

5. Teama de a vorbi în public indică perfecționismul


Cei mai mulți oameni care au o frică pentru vorbitul în public au o stimă de sine scăzută, își doresc să atingă perfecțiunea în tot ceea ce fac, caută aprobare în mod constant și se așteaptă să dea greș. În cele din urmă, teama de eșec, care este asociată cu vorbitul în public, este cea care te face să îți fie frică. Deși nu este ceva pe care l-ai recunoaște, îți pasă de ce cred alții despre tine. Îți place să fii singur cu gândurile tale și preferi câteva relații solide în detrimentul celor multe și superficiale. Pe măsură ce evoluezi, este important să mai ieși din când în când din cochilia ta și să stai în fața reflectoarelor.

6. Frica de întuneric este asociată cu o minte creativă


Nu îți face griji, frica de întuneric nu este complet irațională. Potrivit Medical Daily, cercetătorii cred că această frică provine din codul genetic, care ne-a ajutat să evităm prădătorii din timpul nopții, în trecut.
Din punct de vedere cognitiv, frica anormală și persistentă de întuneric este legată de teama necunoscutului. În primul rând, întunericul ne afectează viziunea, în acest fel diminuându-ne capacitatea de a înțelege și controla mediul înconjurător. Întunericul orbește unul dintre cele mai importante simțuri, lăsându-ne fără control și vulnerabili. Fricile pe care le ai și le ascunzi în timpul zilei rămân în subconștient, iar toate acele griji încep să apară în conștiință. În principiu, persoanele cărora le este frică de întuneric sunt creative. Au o imaginație hiperactivă, creierul lor conturând automat o imagine atunci când nu este nimic arătat. În mod similar, atunci când luminile se sting, imaginația își întră în rol și produce imagini mentale pentru a umple glourile, însă una care sperie în cele mai multe cazuri. Dacă frica ta de întuneric alimentează anxietatea de fiecare dată când stingi lumina, încearcă să te gândești la lucruri pozitive în schimb.

7. Frica de microbi și bacterii semnifică o atenție către detalii


Cercetătorii cred că această fobie poate fi declanșată de traume, mai ales traume din domeniul sănătății. Este creat un cerc vicios, în care pacientul devine din ce în ce mai preocupat de curățenie și este incapabil să se curețe în mod corespunzător.
Ca rezultat, menține curățenia în jurul lui și este absolut dezgustat de dezordine. Nu uita să te relaxezi din când în când dacă ai fobie de mizerie!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod