Femeie uitucă

Adevăratul motiv pentru care nu reținem numele altora

Ți s-a întâmplat vreodată să faci cunoștință cu o persoană și la puțin timp după să nu îți mai aduci aminte numele acesteia? Însă atunci când corelezi o anumită activitate cu o persoană?
Există multe trucuri care te pot ajuta să reții mai ușor numele cuiva, dar s-ar putea să fie și alte lucruri care îți stau în cale. Cu toate că povestim mai multe lucruri împreună cu o persoană pe care abia am cunoscut-o, tot s-ar putea să nu reținem numele altora. Iată care este motivul!

De ce nu le reținem numele altora?


Îți aduci aminte interacțiunea pe care o ai cu alți oameni și când ai făcut cunoștință cu ei. Însă îți aduci aminte când ai intrat în conversație, iar dorința ta de a fi cunoscut este oarecum mai mare decât dorința de a cunoaște pe cineva? S-ar putea să încerci să spui ceva impresionant, inteligent sau spiritual, iar concentrându-te la acest lucru, probabil că pierzi în totalitate ce spun oamenii în conversație.
Și probabil că ți-ai dorit ca persoanele celelalte să-ți știe numele mai mult decât ți-ai dorit tu să-l știi pe al lor. Cu alte cuvinte, ai vrut să-ți împărtășești experiențele tale, mai degrabă decât să înveți din experiențele lor. Ni se întâmplă adesea să vrem mai mult să fim cunoscuți decât să cunoaștem.

Se poate să nu reținem numele altora și dacă suntem prea concentrați astfel încât să ne aducem aminte numele nostru. Și probabil că nu ți s-a întâmplat o singură dată să treci prin acest lucru.
Poți încerca, atunci când cunoști o persoană nouă, să îți amintești numele său sau chiar să-l repeți în gând la începutul conversației. Se poate să nu-ți iasă bine din prima sau de fiecare dată. Însă atunci când intri într-o conversație în care vrei să cunoști alte persoane mai mult decât vrei ca acestea să te cunoască pe tine, șansele de a le reține numele cresc în mod semnificativ. S-ar putea să îți dai seama și că timpul acordat pentru a cunoaște cu adevărat pe altcineva reprezintă una dintre cele mai rapide modalități de a fi cunoscut de către persoana respectivă.

Data viitoare când interacționezi cu o persoană pe care nu ai mai cunoscut-o până atunci, fă un mic efort și învață-i numele.
Acesta este și un semn de respect, însă și o modalitate de a găsi persoana respectivă ulterior, dacă ați avut parte de o conversație interesantă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod