Bărbat legat la ochi

90% dintre oameni fac ce vor alţii, nu ceea ce îşi doresc ei cu adevărat

Care crezi că sunt scopurile principale ale vieţii? Unii oameni ar spune că scopul principal este de a avea o familie fericită, pe când alţii pot spune o carieră de succes.
Unii oameni pot prioritiza călătoriile şi explorarea lumii, în timp ce alţii vor să-şi petreacă cât mai mult timp alături de prietenii lor. În realitate, scopurile principale sunt diferite pentru fiecare, dar, din păcate, o mulţime de oameni sunt puternic influenţaţi de alte persoane. Acest lucru poate însemna că au un scop greşit în viaţă, că în loc să urmeze ceva de care e pasionat, urmează ceva de care altcineva se simte pasionat.

Una dintre principalele probleme este că majoritatea oamenilor care sunt uşor influenţaţi nu îşi dau seama cât de uşor pot fi influenţaţi. Ei cred că îşi urmăresc propriile ţeluri şi nu îşi dau seamă că, de fapt, prioritizează aprobarea altora în defavoarea propriilor visuri.

Întreabă-te: crezi că scopul tău în viaţă e grozav? crezi că ai mai face acest lucru dacă alţii nu ar fi de acord?

Scopul vieţii noastre este adesea influenţat subtil de oamenii din jurul nostru


Te surprinzi adesea aprobând oamenii din jurul tău, deşi în realitate nu eşti de acord cu ceea ce spun ei? Acest lucru poate indica faptul că preţuieşti opiniile altora în defavoarea propriilor opinii. Când se întâmplă acest lucru, nu îţi arăţi personalitatea, ci o ascunzi şi încerci să te deghizezi cu una nouă care nu te caracterizează.
Acest lucru este bun dacă se întâmplă la un nivel scăzut, oamenii sunt creaturi sociale şi de aceea este normal să vrei să te înţelegi cu ei. Dar, acest lucru nu ar trebui să îţi afecteze viaţa într-un mod major, şi cu siguranţă nu ar trebui să afecteze deciziile importante, cum ar fi schimbările în carieră şi scopul tău în viaţă.

Aminteşte-ţi că nu este nimic în neregulă cu a avea o părerea diferită faţă de alte persoane. Doar pentru că nu eşti de acord nu înseamnă că greşeşti. S-ar putea să nu fie uşor să îţi exprimi sentimentele, dar este important dacă vrei să ai o viaţă fericită şi autentică.

Cum să îţi găseşti scopul adevărat în viaţă


În timp ce alţii pot să ofere o influenţă pozitivă în viaţa ta, este important să te asiguri că nimeni nu îţi influenţează modul de a gândi. Dacă simţi că eşti uşor influenţat de ceilalţi, încearcă aceste 3 sfaturi pentru a rezolva problema:

Imaginează-ţi acest lucru: Toţi cei dragi dispar şi nimeni nu va comenta ceea ce faci. Vei continua să faci ceea ce faci acum?


Imaginează-ţi o lume în care poţi face exact ceea ce îţi doreşti fără să îţi faci griji. Familia şi prietenii nu vor comenta alegerile tale şi nu vei ştii niciodată dacă aprobă sau dezaprobă deciziile tale.
Ai mai trăi viaţa pe care o trăieşti acum? Ai mai lua aceleaşi decizii sau ai fi o persoană complet diferită? Dacă îţi imaginezi o viaţă total diferită, începe să faci mutări pentru a-ţi schimba viaţa actuală. Poate părea înfricoşător, dar încearcă să fii recunoscător că te-ai născut într-o epocă în care îţi poţi schimba viaţa.

Comunică cu tine mai mult. Nu trebuie doar să ceri sfaturi


Încearcă să fii conştient de sentimentele tale, astfel încât să nu fii de acord cu alte persoane. Gândeşte-te la ce te interesează şi ce te deranjează şi asigură-te că poţi să îţi exprimi sentimentele şi să ştii ce să spui atunci când e cazul.

Spune "nu" în fiecare zi


O mulţime de oameni care sunt uşor influenţaţi se luptă să spună nu, deoarece percep că cealaltă persoană s-ar supăra sau s-ar simţi jignită. În realitate, ar trebui să eviţi oamenii care se simt jigniţi de faptul că părerea ta e diferită de a lor, deoarece înseamnă că nu te plac cu adevărat pentru cine eşti, ei vor doar să te comporţi ca o reflecţie a lor, care este crudă şi narcisistă.


Exersează să spui nu în oglindă în fiecare zi, deoarece asta te va ajuta să capeţi mai multă încredere şi să îţi fie mai uşor să te poziţionezi în viitor.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod