9 metode pentru a-ți menține rezoluțiile în 2019

Nicio decizie nu va avea rezultate imediate, așa că folosește strategiile utile pentru un 2019 marcat de sănătate și bunăstare.
Când vrei să-ți schimbi stilul de viață nu contează numai să-ți alegi rezoluțiile, ci să le și menții pe termen lung. În 2019 experții îți recomandă să utilizezi soluții simple pentru a te asigura că nu încalci ceea ce ți-ai propus și vei fi mereu motivat pentru a-ți îmbunătăți aspectul fizic și a preveni problemele de sănătate.

 
Iată ce poți face pentru ca rezoluțiile să nu fie date uitării după câteva zile de începutul lui 2019:

 
1. Stabilește obiective realizabile

Primul pas pentru a selecta o rezoluție eficientă este să te gândești la un obiectiv pe care îl poți realiza în mod real. „Sigur că ar fi ideal ca din prima zi a lui 2019 să nu mai mănânci dulciuri decât o dată pe săptămână sau să nu mai treci deloc pe la fast food, dar trebuie să fii realist. În loc să-ți juri că vei arăta ca un fotomodel, mai bine fă-ți un plan pentru a reveni treptat la greutatea normală pentru înălțimea ta”, recomandă dr.
Deborah Serani, nutriționist și psiholog.

 
2. Schimbă câte un lucru

În momentul în care începi să-ți analizezi stilul de viață ai putea fi copleșit de cât de multe lucruri trebuie să modifici, dar nu este deloc eficient să elimini mai multe obiceiuri nesănătoase în același timp. „Nu te panica, ci alege în fiecare săptămână câte un lucru pe care vrei să-l schimbi la tine. În acest mod vei avea mai mult succes decât dacă încerci să elimini deodată toate obiceiurile care îți periclitează sănătatea”, potrivit dr. Serani.

 
3. Stabilește-ți un obiectiv clar

Unul dintre principalele moduri prin care îți vei sabota rezoluțiile este alegerea unor obiective vagi. „Nu alege rezoluții prea generice, de exemplu să slăbești. Dacă vrei să elimini kilogramele în exces, pune-ți în gând să te înscrii la o sală și să mergi la antrenament de două ori pe săptămână”, spune dr.
Serani. Stabilește obiective măsurabile, realiste și cu un orizont de timp specificat.

 
4. Găsește punctul de pornire

Mereu vei avea nevoie de o bază pentru a-ți realiza scopul. Dacă te-ai hotărât să mănânci mai sănătos este esențial să te gândești care este problema de la baza obiceiurilor alimentare nesănătoase. „Notează tot ce mănânci timp de trei zile, apoi analizează obiectiv ce ai scris. Cu siguranță vei observa o tendință care predomină cum ar fi gustările la ore târzii sau mesele de prânz luate foarte des la restaurant. De aici vei porni și acum știi ce trebuie să îmbunătățești”, potrivit dr. Erin Palinski, nutriționist.

 
5. Împarte rezoluțiile în pași mai mici

Odată ce știi ce vrei să realizezi încearcă să creezi sub-etape pentru a ajunge la obiectivul tău. Dacă te concentrezi pe fiecare pas vei ajunge mai ușor la rezultatul dorit și vei avea o gândire pozitivă pe parcurs.

 
6. Schimbă-te treptat

Schimbările lente au mai mult succes decât cele radicale. „Alege una sau două schimbări pe care ar trebui să le faci.
De exemplu, poți adăuga legume la masa de prânz sau poți stinge televizorul în timp ce iei cina. După ce te obișnuiești cu aceste schimbări alege altele, înbunătățind continuu felul în care mănânci și tipul de alimente pe care le consumi”
, spune dr. Palinski.

 
7. Notează progresul pe care îl faci

Potrivit specialiștilor, succesul va fi mai aproape dacă notezi tot ce ai reușit. Poți face acest lucru la finalul fiecărei zile stabilindu-ți un mic obiectiv pe care îl poți realiza. Dacă încerci să slăbești sau să renunți la fumat, economiile făcute îți vor arăta progresul concret pe care l-ai realizat.

 
8. Publică rezoluțiile pe rețelele de socializare

Dacă anunți care sunt obiectivele tale pe Facebook sau îți înregistrezi progresele pe Instagram vei avea mai multe șanse să reușești. „Este o modalitate utilă pentru a nu-ți pierde motivația și a fi mereu proactiv”, spune dr.
Palinski.

 
9. Găsește-ți o sursă de inspirație în fiecare zi

„Citatele sau lecturile care te inspiră sunt foarte importante, la fel ca și persoanele care te susțin. În unele cazuri este indicat să-ți găsești un partener de rezoluție, adică pe cineva care același obiectiv cu tine. Vă puteți încuraja reciproc, iar când reușiți puteți sărbători împreună”, spune dr. Denise Austin, instructor fitness și nutriționist.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod