8 schimbări care te vor face mai fericită

Cu toții suntem dispuși să facem mici schimbări pentru a avea succes sau pentru a fi mai fericiți, dar puțini dintre noi știu cum să implementeze aceste schimbări.
Nu trebuie să te concentrezi de la început pe schimbări radicale, de ansambIu, ci pe lucrurile mici care au o însemnătate mult mai mare decât ai putea crede. Iată 8 schimbări mici pe care poți să le integrezi chiar începând de mâine în viața ta!

1. Reprogramează-ți gândurile pozitiv!

Suntem înconjurate din toate părțile de negativitate. Ce-ar fi să faci curățenie printre gânduri și să-ți amintești pentru ce ești recunoscătoare, lucrurile pe care le-ai făcut sau pe care le faci bine, să te înconjori cu oameni pozitivi și să nu uiți să ai grijă de corpul tău și să fii atentă la nevoile lui?
 

2. Pune-ți alarma să sune cu jumătate de oră mai devreme!

În acest fel, ai putea câștiga niște timp dimneața în care să faci niște exerciții ca să-ți pui mușchii în mișcare, să iei micul dejun cu familia sau să-ți planifici ziua. Nu ar fi mai bine decât să alergi spre ușă în fiecare dimineață întrebându-te dacă ai uitat să faci ceva important? Planificarea timpului are un rol cheie în dezvoltarea personală.

3. Strânge imediat dezordinea pe care ai lăsat-o în urma!

Oamenii care își fac patul imediat după ce se trezesc tind să fie mai fericiți și să aibă mai mult succes pentru că niște împrejurări curate îți vor da senzația de control, de auto-realizare.  

4. Nu îți lua angajamente pe care nu le poți duce la bun sfârșit!

E foarte ușor să aduni o grămadă de sarcini, dar nu e la fel de simplu să te ocupi de toate. Mai bine faci mai puține lucruri și le faci bine decât să fii copleșită de prea multe lucruri de făcut simultan sau de lucruri pe care îți e mult prea greu să le faci.

5. Surprinde-te!

Nu te-ai săturat de rutină? Unul dintre cele mai bune lucruri pe care poți să le faci pentru tine este să te oprești din a foi predictibilă. Ieși din zona ta de confort măcar o data pe săptămână și fă ceva ce nu ai mai făcut ână atunci!

6. Schimbă frustrările pe recunoștință

Ce-ar fi sa ții un jurnal în care să scrii în fiecare zi câteva lucruri pentru care ești recunoscătoare? Rămâi optimist gandindu-te la lucrurile din jurul tău pentru care ai vrea să mulțumești cuiva.

7. Fără comparații cu alții!

Nu pierde ore de somn gândindu-te la ce au alții și tu nu. Fiecare persoană e unică în felul ei.
Mereu va fi cineva mai bun și cineva mai slab decât tine. Bucură-te de tine!

8. Fă lucrul acela pe care nu ai niciodată chef să il faci!

Toți anulăm sau amânăm lucruri precum făcutul de ordine pe birou, sunatul la compania de asigurări sau schimbatul de baterii de la ceas, de exemplu. E mult mai greu să știi că nu ai făcut ceva ce aveai de făcut decât să-ți prioritizezi timpul astfel încât să ai timp de toate.
Eliberează-te!
adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod