7 lucruri pe care persoanele cu inteligență emoțională nu le fac

Persoanele cu inteligență emoțională sunt definite de abilitatea de a identifica și gestiona emoțiile proprii, precum și emoțiile celorlalți. Acestea au capacitatea de a analiza emoțiile interioare și sentimentele celor din jurul lor, abilitatea de a acționa în diferite situații cu ajutorul emoțiilor potrivite și reușesc să-și controleze emoțiile.

Ce au în comun persoanele cu inteligență emoțională? 

Persoanele cu inteligență emoțională au o viață prosperă. Fie că se află într-un mediu social sau profesional, acestea evoluează. Cercetările efectuate ne ajută să observăm faptul că acest tip de oameni suferă într-o proporție mult mai mică de probleme de sănătate mintală, inclusiv de depresie și anxietate. Inteligența emoțională are un cuvânt important de spus când vine vorba de fericirea din relații, performanțele la locul de muncă și atitudinea pozitivă asupra vieții. Mai jos, am enumerat câteva lucruri pe care persoanele cu inteligență emoțională nu le fac.
 

1. Nu se implică în dramele altor persoane.

Inteligența emoțională îi ajută pe oameni să empatizeze. Însă există o diferență considerabilă între empatia manifestată față de un coleg care trece printr-un moment greu și stricarea propriei dispoziții din cauza problemelor persoanelor din jurul tău.
Persoanele inteligente emoțional sunt buni ascultători și dau sfaturile potrivite, dar nu își lasă propria viață influențată.
 

2. Nu se plâng.

Persoanele acestea se victimează foarte rar. În loc să caute o persoană sau o situație pe care să dea vina pentru problemă, acestea încearcă să găsească o soluție imediată pentru a aborda problema. De asemenea, știu că plângerile lor pot înfluența răspunsurile emoționale ale celor din jurul lor și încearcă să rezolve situațiile neplăcute în moduri eficiente.
 

3. Nu acceptă orice.

Autocontrolul se află pe lista calităților unei persoane cu inteligență emoțională. Oamenii inteligenți emoțional știu că al doilea pahar de vin va avea efecte negative pentru dimineața următoare sau că o ieșire neprogramată le va afecta îndeplinirea angajamentelor preexistente. 
 

4. Nu bârfesc.

Persoanele acestea înțeleg că toți oamenii sunt egali și că ceea ce alții ar putea percepe ca fiind greșit este o oportunitate de îmbunătățire pentru unii.  
 

5. Nu își încredințează fericirea în mâinile altora.

Persoanele cu un simț acut al inteligenței emoționale au învățat că încredințarea fericirii în mâinile altora le poate aduce și dezamăgiri. De aceea, acestea își găsesc hobby-uri, luptă pentru realizări în viața personală și profesională.
 

6. Nu au o gândire negativistă.

Persoanele inteligente emoțional își dau seama că gândurile negative sunt doar gânduri și se bazează pe fapte pentru a trage concluzii. Pe măsură ce recunosc vocea interioară care îi distrage de la o viață fericită, își dau seama și cum pot acționa în beneficiul lor.
 

7. Nu rămân blocate în trecut.

Persoanele care trăiesc mai mult în trecut decât în prezent sunt susceptibile unui baraj mental și spiritual, combinat cu un mix de nostalgie, agitație și neliniște. Persoanele inteligente emoțional învață din trecut, nu trăiesc în el, și exploatează fiecare moment pe care îl trăiesc.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod