6 motive concrete pentru care oamenii inteligenți nu-și găsesc fericirea

Din exterior, oamenii inteligenți par a avea viața perfectă. Au cele mai bune meserii, câștigă mulți bani și au familii mari. Însă aceste lucruri nu le garantează și fericirea oamenilor inteligenți.
De ce nu-și găsesc oamenii inteligenți fericirea?

1. Au o minte prea analitică

Oamenii inteligenți preferă să analizeze o problemă din mai multe perspective decât să o rezolve. Mintea lor analitică este folosită în toate aspectele vieții lor. Acest tip de gândire îi ajută și să vadă în spatele acțiunilor oamenilor și, de multe ori, își dau seama că cei mai mulți oameni doar își urmează ambițiile egoiste. Iar această înțelegere a lumii poate întuneca perspectiva asupra vieții.


2. Vor ca totul să se ridice la standardele lor

Oamenii inteligenți sunt foarte conștienți de ceea ce își doresc. Însă nu acceptă foarte ușor rezultatul atunci când lucrurile nu merg cum și-au propus. Dorința lor insățiabilă de excelență este una dintre forțele motrice ale inovației. Faptul că nu te poți confrunta cu realitățile vieții, indiferent de cât de mult se abat de la modelele filosofiilor lor, poate face viața să pară mai tristă.

3. Se critică prea mult

Aceasta este o adevărată luptă pentru oamenii inteligenți.
Din cauza minții analitice, găsesc greșeli în acțiunile lor sau în procesul de luare a deciziilor mereu. Atunci când nu reușesc ceva, se gândesc că nu au fost suficienți de buni. Chiar și atunci când reușesc, renunță rapid la interesul pentru victorie și încep să analizeze acțiunile care au dus la victorie, pentru a deveni mai eficienți.

4. Țintesc sus

Oamenii inteligenți nu sunt satisfăcuți niciodată. Odată ce au atins un obiectiv, se îndreaptă către următoarea provocare mai importantă.
Aceștia își îmbunătățesc mereu propriile abilități, pentru a atinge standarde mai înalte.

5. Simt că nu pot avea o conversație semnificativă

Oamenii înțeleg cu greu persoanele inteligente. Acestea sunt înțelese, de obicei, de persoane la fel de inteligente. Puțini oameni pot aprecia profunzimea gândirii lor. Iar găsirea acestor oameni poate fi destul de complicată. Deși acest lucru îi poate face pe oamenii inteligenți să se simtă singuri, nu înseamnă că au nevoie de multe persoane pentru a socializa.


6. Pot dezvolta probleme psihologice

Multe lucrări științifice au găsit legături între oamenii inteligenți și tulburările mintale. Unele dintre aceste tulburări includ anxietatea socială și tulburările bipolare. Nu toți oamenii inteligenți au astfel de probleme. Dar chiar și aceia sunt susceptibili riscului de a suferi de depresie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod