6 moduri să fii mai carismatică

Se spune despre carismă că ar fi ceva înnăscut, un șarm aparte, pe care unii îl au, alții nu. Totuși, se pare că nu e neapărat un dar, ci o abilitate pe care o poți dobândi și perfecționa.

Cum arată un om carismatic?
Vei vrea să vorbești din nou cu un om a cărui privire se mută constant de la un om la altul și a cărui minte stă cu totul și cu totul la altceva? Dacă își mai și verifică telefonul din când în când, pare atrăgător? Probabil că nu. Nimănui nu-i stârnește interesul un om care nu e ,,prezent”.

În schimb, dacă întâlnești pe cineva care este complet atent la tine și implicat în conversație, sunt șanse mari să îți stârnească un oarecare interes.
Dacă primește notificări pe telefon fără să le verifice? Și mai bine! Ți se pare că toată atenția lui e îndreptată spre tine în acel moment.

Un studiu arată chiar și că apariția recentă a telefoanelor mobile ne-a atrofiat nevoia de a ne angaja în conversații.
O persoană carismatică se remarcă prin felul în care generează conexiuni pline de însemnătate cu oamenii din jur, motiv pentru care se spune că un om carismatic are abilitatea de a te face să te simți ca și cum ai fi singurul om din încăpere.
 

1. Fii empatică!

Exersează abilitatea de a vedea lucrurile din perspectiva unei alte persoane și de a înțelege felul în care se simte altcineva

2. Fii o ascultătoare bună!

Dezvoltă abilitatea de a asculta activ ceea ce încearcă cineva să îți transmită (atât verbal, cât și nonverbal)  

3. Menține contactul vizual!

Captează și menține în același plan privirea ta și a celuilalt. Contactul vizual este una dintre cele mai puternice modalități de comunicare dintre oameni.
  

4. Fii entuziastă!

Ridică moralul celor din jur prin propriul exemplu! Entuziasmul este o emoție autentică, greu de falsificat, un indice clar al implicării in interacțiunea cu ceilalți.
  

5. Ai încredere în tine!

Fii autentică, sigură pe tine, fără sa-ți faci griji despre ce ar putea crede alți oameni despre tine. Dacă tu te simți bine cu tine, și ceilalți se vor simți bine cu și mai apoi cu ei înșiși.
                                                                                                    
 

6. Alege-ți bine cuvintele!

Transmite exact ceea ce vrei să transmiți. E important să ții cont de audiența pe care o ai și să-ti adaptezi cuvintele astfel încât sa te asiguri că ajung la ceilalți. Carisma nu e ceva cu care te naști, ci o sumă de comportamente care au legătură cu starea de prezență. Oricine poate fi carismatic! 

adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod