5 tipuri de singurătate care te ajută să te cunoști mai bine

Ideea de singurătate nu trebuie să evoce numai lucruri negative, ci îți poate arăta calea cea mai simplă de a te cunoaște pe tine însuți. În lipsa elementelor externe care îți distrag atenția vei putea să alegi direcția care te reprezintă și pe care o poți urma fără să renunți la ceea ce te face fericit.
Deși poate fi complicat să te cunoști pe tine însuți, odată ce reușești să realizezi un echilibru interior vei realiza că a meritat efortul. Nu ai de ce să te simți ciudat când ești singur, ci este ocazia ideală de a fi mai aproape de propria persoană și de a înțelege spre ce obiective te îndrepți și cum ți-ai dori să evolueze viața ta. Precis ai deja scopuri pe care le urmezi, dar dacă nu-ți vei rezerva deloc intervale în care ești singur cu gândurile tale va fi foarte greu să fii sigur că sunt cele corecte. În plus, ideea de singurătate nu înseamnă neapărat ceea ce-ți închipui pentru că există mai multe niveluri ale acestei stări.

 
Iată ce tipuri de singurătate sunt esențiale pentru a te cunoaște mai bine:

 
1. Mulțumirea

Când analizăm acest cuvânt îi dăm mereu o conotație pozitivă. Este o stare care indică lipsa tristeții, a furiei sau a fricii.
Cu toate acestea, nu este mereu o stare emoțională ideală pentru că te va împiedica să continui să-ți îmbunătățești abilitățile. Este bine să te bucuri de intervalele în care ești mulțumit, dar să le utilizezi ca bază pentru a progresa, nu drept pretext pentru a lăsa lucrurile neschimbate mult timp.

 
2. Evitarea activităților inutile

Singurătatea care are conotații negative te va face să desfășori foarte multe activități în încercarea de a umple golul care te deranjează. În momentul în care devine o stare pozitivă și nu te temi de singurătate vei realiza că nu ai de ce să faci mereu ceva în ritm frenetic și că este în regulă să te bucuri de intervalele pe care le ai la dispoziție pentru a te gândi mai bine la felul în care se desfășoară viața ta.
Nu fugi de această analiză și nu încerca să-ți ții mintea ocupată pentru că vei deveni stresat. Mai bine acceptă intervalele de liniște și valorifică-le pentru a te relaxa, în loc să identifici noi activități care sunt de fapt inutile și îți vor elimina complet energia.

 
3. Lipsa dorințelor

Se spune mereu că numai dorințele te fac să vrei mereu ceva mai bun și să depui eforturi pentru a-ți îmbunătăți abilitățile. Problema este că dacă vrei să obții prea multe lucruri vei uita ce contează cu adevărat și nu te vei bucura de lucrurile mărunte care fac fiecare zi mai frumoasă. Când vrei ceva este ca și cum ai la dispoziție o problemă clară pe care o poți rezolva. Ideea că trebuie să găsești o soluție îți va distrage atenția și te poate face să alegi scopuri care nu te vor ajuta neapărat să progresezi.
Din când în când este bine să faci o pauză și să ai un interval în care nu dorești nimic nou, ci te bucuri de ceea ce ai deja, în timp ce te gândești în liniște cum a evoluat viața ta până în prezent. 

 
4. Direcționarea gândurilor

Cu toții ne temem de ceva. Unele persoane se tem de înălțimi, altele de păianjeni, dar cu toții avem în comun teama de a fi singuri cu gândurile noastre. Mintea proprie poate părea un loc plin de haos și ai putea prefera să faci orice altceva decât să dai frâu liber ideilor și să analizezi de ce te simți astfel. Totuși, dacă vei hotărî să înfrunți ce se află în mintea ta vei deveni mai rezistent, vei avea mai mută încredere în forțele tale, iar optimismul nu te va mai ocoli.

 
5. Disciplina

Din momentul în care reușești să ajungi la o stare de disciplină în plan psihologic vei putea ocoli tentațiile, persoanele toxice și vei ști când să refuzi ceva fără să te simți vinovat. Disciplina este o formă de singurătate productivă, care te va ajuta să-ți ordonezi prioritățile și să-ți respecți principiile în orice situație, indiferent de presiunile pe care le vor exercita alte persoane asupra ta.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod