5 lucruri importante pe care trebuie să le știi despre tine

N-ar fi rău ca din când în când să facem un pic de introspecție și să ajungem până în profunzimile noastre. Cum altfel putem spune că trăim cu adevărat?
„Sa te cunosti pe tine insuti e inceputul intelepciunii”, spunea Aristotel. Cunoasterea de sine e unul dintre cele mai importante instrumente de evolutie, pe toate planurile. Atunci cand stii cine esti, stii si ce sa ceri de la cei din jur, stii ce te motiveaza, ce te face fericita. Din pacate, uneori avem impresia ca ii cunoastem mai bine pe ceilalti decat pe noi insine. Pentru ca e nevoie de curaj pentru a te descoperi, cu bune si cu rele.

Un lucru e sigur: cu cat descoperi mai devreme lucrurile despre care iti voi vorbi mai jos, cu atat mai bogata si implinita va fi viata ta.

1.
Cunoaste-ti punctele forte.


Care sunt calitatile tale incontestabile? Ce complimente primesti cel mai adesea de la cei din jur? Pentru ce te feliciti in timp ce rezolvi un proiect dificil la serviciu sau te aventurezi intr-o activitate cu prietenii? S-ar putea sa nu fii cu adevarat constienta de punctele tale forte, dar crede-ma, fiecare dintre noi are niste calitati pe care nimeni nu le poate contesta, indiferent de nivelul de educatie sau de statutul social. Asadar, care sunt ale tale? E important sa le cunosti ca-n palma, pentru ca astfel le vei pune la treaba mai des si vei obtine victoriile la care visezi.
In plus, interactiunile cu ceilalti vor fi mai usoare, pentru ca vei avea o incredere de sine mai crescuta.

Daca iti e foarte greu sa te „arunci” in aceasta calatorie initiatica, iti recomand Cartolinele Descopera-te, un instrument pretios care iti va fi alaturi in momentele de cumpana si care te va ajuta sa afli cine esti. Citește continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod