4 trucuri pentru creșterea nivelului de adrenalină

Adrenalina face parte din mixul substanțelor pe care le secretă corpul nostru în mod natural, însă nu înseamnă că nu poți apela la câteva trucuri pentru creșterea nivelului de adrenalină.
Stresul este prezent în viața fiecăruia dintre noi, însă efectele sale asupra organismului nu trebuie să fie întotdeauna negative. Creșterea nivelului de adrenalină te poate ajuta să-ți activezi o stare sporită de vigilență fizică și mentală. Iată cum poți să-ți ajuți organismul să crească producția de adrenalină!

Ce trucuri pentru creșterea nivelului de adrenalină poți încerca?


1. Urcă mai des pe scări


Bineînțeles că este mult mai ușor să urci cu liftul la birou sau chiar și acasă. Și nu îți judecă nimeni acest obicei.
Însă Gail Adler, un specialist în endocrinologie din Boston, este de părere că urcatul pe scări îți poate crește nivelul de adrenalină din organism și îți induce o stare alertă.

2. Alege o poziție anume a corpului


Un studiu realizat în 2010 și publicat în Psychological Science (Știința Psihologică) a ajuns la concluzia că o poziție a corpului care îți oferă putere, fie că stai în picioare sau jos, timp de un minut, poate scădea nivelul de cortizol cu un procent de 25%. Dacă ai o întâlnire de afaceri la birou și ai o senzație de panică, încearcă să-ți pui picioarele pe birou și să îți sprijini mâinile în spatele capului, pe spătarul scaunului.

3. Respiră încet, nu adânc


Exercițiile de respirație adâncă s-ar putea să fie cea mai nepotrivită metodă pe care o poți aborda atunci când ești stresată, dacă faci aceste exerciții prea rapid. Dacă expiri dioxidul de carbon prea repede, s-ar putea să observi instalarea unei stări de amețeală, deoarece nu ajunge o cantitate suficientă de oxigen la nivelul creierului.
Exercițiile de respirație adâncă sunt perfecte, cât timp expiri încet și lent. O modalitate eficientă de a scădea tensiunea arterială este prin intermediul respirației lente. Încearcă să inspiri aerul timp de patru secunde, după care să expiri pentru șase secunde, cu buzele țuguiate, ca și cum ai sufla într-o lumânare.

4. Îndepărtează stresul printr-o dietă potrivită


Alimentele care îți oferă confort au un conținut bogat de vitamine și antioxidanți, care pot reduce, de fapt, stresul. Pentru a menține nivelul stresului la minim, încearcă să alegi alimentele care conțin o cantitate semnificativă de acid folic și zinc.
Printre acestea se numără spanacul și fructul de avocado. De asemenea, și vitaminele B și C sunt benefice pentru acest aspect din viața ta, iar afinele și portocalele reprezintă partenerii tăi de încredere.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod