4 semne care arată că ești o perfecționistă

Ți-a spus cineva vreodată că ești perfecționistă? Probabil că îți place să ții totul sub control, nu faci prea multe compromisuri și ești neobosită.
Însă majoritatea perfecționiștilor nu își dau seama că sunt perfecționiști. Există câteva caracteristici comune, iar pe unele dintre acestea le-am enumerat mai jos. Iată care sunt semnele care arată că ești o perfecționistă!

Cum îți dai seama dacă ești perfecționistă?

1. Arăți întotdeauna bine

Pare că nu ai niciodată o zi proastă, coafura arată perfect, iar outfit-ul tău pare desprins din show-urile de modă. Îți refaci instant manichiura atunci când observi că a sărit oja de pe o unghie.
Se poate să fii și tipul de perfecționistă căreia nu îi pasă cum arată și care păstrează perfecționismul pentru alte domenii. Pe de altă parte, acest perfecționism corelat cu aspectul reprezintă un risc mare pentru tulburările alimentare. Anorexia este o afecțiune foarte serioasă, iar bulimia reprezintă o fisură dintr-o fațată perfecționistă.

2. Îți păstrezi ideile și proiectele pentru tine până când sunt pe deplin formate

Preferi să îți faci cunoscute ideile doar în momentul în care ești sigură că le poți pune în practică.
Perspectiva de a prezenta proiectele pe jumătate nu te încântă absolut deloc. În sesiunile de brainstorming de la birou te întrebi cum unii oameni pot prezenta astfel de idei fără să se simtă jenați.

3. Îți place să faci liste

Liste, calendare și planuri. Ești o persoană organizată și eficientă. Partea bună este că profiți la maximum de timpul tău. Ești productivă și faci lucrurile eficient și bine. Însă această productivitate s-ar putea să te încurce uneori. Când ai un program prea rigid, poate fi destul de greu să fii flexibilă, să îți faci timp pentru a discuta spontant sau să ai acele întâlniri neprogramate, care nu sunt doar distractive, ci îți stimulează și creativitatea și te ajută să întărești relațiile.

4.
Îți este greu să te relaxezi


Sentimentul neliniștii și al dorinței de a duce lucrurile până la capăt este adesea confundat cu personalitatea persoanelor dependente de muncă, dar este, de fapt, un perfecționism. Dacă ești o perfecționistă, timpul neplanificat pare total greșit pentru tine și crezi că există altceva ce ai putea să faci în acea perioadă. Te neliniștesc orele cât faci o plimbare, te uiți la un film sau te joci împreună cu prietenii, deoarece îți consumă energia și timpul. În plus, se poate să fi încercat meditația, dar să nu fi reușit prea bine.
Nu ești sigură dacă o faci bine, iar asta te stresează. Și atunci când stai și încerci să te relaxezi, ți se pare că pierzi timpul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod