Femeie educată

10 cele mai importante reguli de etică pe care orice femeie trebuie să le respecte

O doamnă nu trebuie să râdă niciodată zgomotos, să vorbească tare sau să analizeze persoanele din jur atunci când se află într-un restaurant!
Dacă respecţi cele mai importante reguli de etică, cu siguranţă vei face o impresie bună! Trebuie să optezi pentru moderaţie pentru că dacă exagerezi şi eşti prea strică cu aceste reguli, vei cădea în cealaltă extremă, iar rezultatul ar putea fi acelaşi ca atunci când nu dai dovadă de bune maniere.

1. Femeile nu trebuie să râdă niciodată zgomotos, să vorbească tare sau să analizeze persoanele din jur atunci când se află la un restaurant.

2. Cât de independentă ai fi, nu trebuie să insişti prea mult să plăteşti nota dacă partenerul s-a oferit să o facă sau el a fost cel care te-a invitat la masă.
E sufiecient să spui o singură dată, fără a-l face să se simtă prost.

3. Această regulă este potrivită atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Este extrem de nepoliticos să îţi laşi telefoanele pe masă, şi cu atât mai mult să le şi foloseşti. Este o jignire la adresa celorlalţi meseni.

4. Încearcă să fii cât poţi de punctuală. Orice scuză este jenantă dacă ai întârziat mai mult de 15 minute. Dacă intervine o problemă cu adevărat serioasă, este de bun simţ să anunţi persoana cu care te întâlneşti din timp pentru a fi pregătită.
Nicio femeie care se lasă prea mult aşteptată nu este apreciată sau dorită mai mult!

5. Femeile politicoase vorbesc puţin despre familia lor şi nu bârfesc. De asemenea, nu întrerup o discuţie chiar dacă au auzit-o deja de mai multe ori.

6. Dacă eşti invitată acasă la cineva, este de bun simţ să mănânci sau să guşti felurile de mâncare cu care eşti servită. Chiar dacă eşlti la dietă, ceilalţi invitaţi nu sunt obşigaţi să afle acest lucru. În caz contrar, mai bine refuzi politicos invitaţia.

7.
Atunci când eşti la cumpărături, trebuie să îţi aminteşti că este de prost gust să zăpăceşti vânzătorul sau asistenţii din magazin cu schimbările tale pentru că eşti indecisă.

8. Nu sta prea mult la casă să scotoceşti după bani pentru a achita produsele alese, ci mai degrabă pregăteşte-i din timp!

9. O persoană bine crescută nu va vorbi decât foarte rar în societate despre afecerile lor personale, copii, afecţiuni medicale, griji sau gusturi.

10. Atunci când te întâlneşti cu străini, dai mâna doar în momentul în care ţi se face cunoştinţă.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nimeni Eu pe 10 Nov 2016, 15:11
    Corectie

    Poate vorbim de "greseli de eticheta" nu de "etica"! Mai punem si noi mana pe un dex?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod