5 semne că ești inteligent emoțional

Te-ai întrebat vreodată dacă ești inteligent emoțional? Oamenii de știință au analizat datele de la peste un milion de oameni pentru a identifica trăsăturile care indică faptul că ai un nivel ridicat al inteligenței emoționale. Iată care sunt semnele care te pot ajuta să îți dai seama dacă ești inteligent emoțional!
Cum îți dai seama dacă ești inteligent emoțional?

1. Ai un vocabular emoțional bogat


Toată lumea se confruntă cu emoții, însă nu toate persoanele pot identifica emoțiile cu adevărat atunci când apar. Potrivit unei cercetări, doar 36% dintre oameni pot face acest lucru. Este o situație problematică să nu poți să identifici propriile emoții, deoarece poți face alegeri iraționale. Oamenii cu un nivel ridicat al inteligenței emoționale își înțeleg emoțiile și le pot identifica, folosind un vocabular bogat atunci când vine vorba de descrierea lor.
Cu cât folosești cuvinte mai precise, cu atât mai bine înțelegi emoțiile prin care treci la un moment dat.

2. Ești curios cu privire la alți oameni


Oamenii inteligenți emoțional sunt curioși când vine vorba de oamenii din jurul lor, indiferent dacă sunt extrovertiți sau introvertiți. Această curiozitate vine din empatie, iar empatia reprezintă cea mai bună modalitate de a-ți accesa inteligența emoțională. Cu cât te apropii mai mult de o persoană, cu atât mai curios devii.
Iar dacă îți pasă de o persoană, ai tendința să devii și mai curios.

3. Poți identifica bine caracterele oamenilor


Inteligența emoțională este corelată cu conștientizarea socială. Dacă ai un nivel ridicat al inteligenței emoționale, ai abilitatea de a-i citi pe ceilalți oameni. Știi cum se simt aceștia și le înțelegi situația. Această abilitate te transformă într-un analist al caracterelor, iar oamenii nu mai reprezintă un mister pentru tine. Ce este cel mai important este că îți poți da seama de motivațiile oamenilor, chiar și de acele motive ascunse.

4. Ești greu de ofensat


Știi care este valoarea ta și nu este o sarcină ușoară pentru cei din jurul tău să te ofenseze. Oamenii inteligenți emoțional au încredere în propriile forțe și sunt deschiși către orice.
Această caracteristică te face să reziști insultelor și provocărilor. În plus, știi cum să glumești, deoarece ai abilitatea de a diferenția glumele bune de cele proaste.

5. Dai și nu aștepți nimic în schimb


Știi cum să faci impresie în fața celorlalți oameni deoarece dai și nu aștepți nimic în schimb. Oamenii inteligenți emoțional construiesc relații puternice pentru că se gândesc mereu și la ceilalți oameni.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod